Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Eπιστολή του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ στον κ. Ζηλιασκόπουλο

Χτεσινή επιστολή του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ , Γενιδούνια Κώστα στον κ. Ζηλιασκόπουλο για το θέμα του προγραμματισμού εργασίας στο ΜΑΙ
Η επιστολή κοινοποιείται στον εκπρόσωπο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , σε  ΠΟΣ , ΠΕΠΕ στην ΔΙΚΑΜ και στην Δ/νση Προσωπικού.
Αναλυτικά η επιστολή >
Κύριε Σύμβουλε ,

Σας επισυνάπτω τις αναφορές του μηχανοδηγού ΜΑΙ
Συριόπουλου Ευθύμιου ( ΑΜ **** ) με τις οποίες από τις 12 Μαρτίου του 2013 ζητά την εφαρμογή του κυκλώματος εργασίας και τον προγραμματισμό της εργασίας του .
Μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω .
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα , η κατάσταση έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να μην μπορεί να ξέρει τι θα δουλεύει την επομένη και να προγραμματίσει την ζωή του .

Επισυνάπτω και την εγκύκλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (18/02/2013–Αρ.Πρ.1528401) σύμφωνα με την οποία η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποστέλλει στο ΣΕΠΕ ηλεκτρονικά το μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας προσωπικού που ακολουθεί κυκλωματική εργασία και η ΔΠ κατόπιν είναι υπεύθυνη για να το αναρτά  στους χώρους εργασίας του προσωπικού έλξης .

Μέχρι σήμερα  , ποτέ δεν έχει γίνει αυτό στα μηχανοστάσια . Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο αυτό επισείει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις .

Σας καλώ επίσης , να υπενθυμίσετε στους υπεύθυνους ότι η εργασία σε ημέρα ανάπαυσης για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών , γίνεται μόνο με την σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων και χωρίς αυτήν οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν τις προβλεπόμενες αναπαύσεις εντός του μήνα.

Επειδή γνωρίζω από τις συναντήσεις με το Σωματείο μας , την ευαισθησία σας για το θέμα του προγραμματισμού εργασίας και την διάθεση σας να προβείτε σε αλλαγές-πάντα σε συνεννόηση με την ΠΕΠΕ-  , σας καλώ άμεσα να υπενθυμίσετε στους υφιστάμενους σας τις υποχρεώσεις τους έναντι του προσωπικού .

Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω το νόμιμο δικαίωμα του κάθε συναδέλφου που επιθυμεί τα προβλεπόμενα .

Στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση .


Με τιμή ,

Γενιδούνιας Κώστας


Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ 

Προς Δ/ντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο Αθ .

Κ/ση > Δ/ντη ΔΙΚΑΜ κ. Ρετσινά Χ.
             Δ/νση Προσωπικού
             Εκπρόσωπο Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Β. Ζαβογιάννη
             Π.Ε.Π.Ε. – Π.Ο.Σ.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΙΣΕΙ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ,ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΕ ΠΗΓΜΗ ΚΑΙ ΖΗΛΟ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή