Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrovie dello Stato

Εμείς ρωτάμε . Για τους συναδέλφους μας που χάσανε την ζωή τους εν υπηρεσία σε ατυχήματα , έχει καθίσει ποτέ κανένα μεγαλοστέλεχος στο σκαμνί το συνδικαλιστικό κίνημα ή πάντα βρίσκει σωστές τις  απαντήσεις για <<ανθρώπινο>>λάθος ; 
Ο Μάριο Μορέτι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ferrovie dello Stato, του πρώην κρατικού μονοπωλίου των σιδηροδρόμων, θα είναι ανάμεσα στους 33 κατηγορούμενους στην επικείμενη δίκη για ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα που

είχε σημειωθεί πριν από 4 χρόνια και είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 32 άνθρωποι.

Ο Μορέτι θα βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, στην πλειοψηφίαςτους ανώτερα στελέχη της εταιρείας, θυγατρικών της και επιχειρήσεων που είχαν αναλάβει συμβάσεις έργου για λογαριασμό της.
Οι κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την πρόκληση δυστυχήματος εξ αμελείας. Η δίκη προγραμματίζεται να αρχίσει την 13η Νοεμβρίου στην πόλη Λούκα, στην κεντρική Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου