Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση απο Εξέλιξη

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε τους κ.κ. Βασίλη Τουρλή και Επαμεινώνδα Θεοδωρόπουλο

Δεν περιμέναμε να κάνουν τη ζωή μας τόσο εύκολη! Επί 2 χρόνια φωνάζουμε πως οι δυο δεινόσαυροι του κλαδικού μας συνδικαλισμού συμπράττουν για την προάσπιση των μικροσυμφερόντων τους. Ιδού λοιπόν, πώς εκδηλώνεται (με πρωτοφανή αφέλεια!) η συμμαχία της απόλυτης υποταγής στις μνημονιακές εντολές!

Συνυπογράφοντας μια ανακοίνωση κατά του πλέον αξιόπιστου μέσου πληροφόρησης του κλάδου, προσπαθούν να σταματήσουν τη ροή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ προς τον κόσμο. Με τέτοιες


πρακτικές ενδυναμώνουν τη φυσιολογική αμφισβήτηση των συναδέλφων, που
απορούν με την απραξία και την απάθειά τους μπροστά στις προδοτικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν περίτρανα ότι, ενώ καιγόμαστε, αυτοί εξακολουθούν να παίζουν παιχνιδάκια στην πλάτη μας.

Οι δεινόσαυροι σπέρνουν τρόμο για το εργασιακό μας μέλλον και μοιράζουν υποκύψεις στη Διοίκηση, προσδοκώντας την εύνοιά της σε θέματα άσχετα με τα προβλήματα των Μηχανοδηγών. Δεν θα απαντήσουμε στην ανακοίνωσή τους, γιατί το ίδιο το κείμενο αποδεικνύει το ανούσιο της κίνησής τους. 

Απλώς, αναρωτιόμαστε: 


Πώς βγάζουν ανακοίνωση ως ΠΕΠΕ, χωρίς να ενημερώσουν τις άλλες παρατάξεις; 

Τόσο ξεδιάντροπα θεωρούν την ΠΕΠΕ ως «μαγαζάκι» τους; 
Ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν πια; 

Για πολλοστή φορά, αυτοί οι κύριοι απέδειξαν πως μόνο μέλημά τους είναι να παρεμποδίζουν κάθε ουσιαστική δράση του κινήματος. 


Επιτέλους, παραδεχτείτε το προφανές: Δεν θέλετε να τα «σπάσετε» με τη Διοίκηση, γιατί παίζετε παιχνιδάκια αλληλοεξυπηρέτησης!


Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε ότι χαλάμε τις συνταγές αποτυχίας που σέρνουν την Έλξη από την απαξίωση στην εξαθλίωση. 

Είναι τιμή μας να αντιστεκόμαστε στην οπισθοδρόμηση. 


Επιμένουμε πως μοναδικό όπλο μας παραμένει ο Νόμος. 

Η "Εξέλιξη" αποδεικνύει με πράξεις ότι (παρά τη μεθοδευμένη τρομοκρατία των παπαγάλων της Διοίκησης) οι εργαζόμενοι ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και δεν σκοπεύουμε να τα ξεπουλήσουμε!

 Μόνος εχθρός μας ο φόβος! Μόνιμος σύμμαχος ο Νόμος!


Υ.Γ.: Πάρτε το απόφαση: Οι μάσκες έπεσαν και τα μνημονιακά ρουσφέτια κάτω από το τραπέζι θα σταματήσουν! Άλλωστε, οι ίδιοι οι «προστάτες» σας θα φροντίσουν να σας ξεφορτωθούν μόλις ολοκληρώσουν το μαρασμό και το ξεπούλημα του Σιδηρόδρομου. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, μα τους προδότες κανείς! Είναι απορίας άξιο πώς δεν το έχετε μάθει με «τόσα χρόνια δράσης και εμπειρίας»…



6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι προαναφερόμενοι Κύριου Συνδικαλιστές έχουν ζηλέψει την πορεία και την εξέλιξη του ΔΙΚΑΜ, είναι ολοφάνερο.“Ουκ εα με καθεύδειν το του Ρετσινά τρόπαιον”, κοινώς ονειρεύονται και επιζητούν θέση στην Μνημονιακή εποχή του Ιδιωτικοποιημένου Σιδηροδρόμου. Και το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και άλλα - χειρότερα θα έλεγα - μπουμπούκια πρώην Συνδικαλιστές που στελεχώνουν Δ.Σ. (δες ΕΕΣΣΤΥ) και ποιούν την νήσσα. Είναι σαφές και η Ιστορία στις πρώην Ανατολικές Χώρες το έχει διδάξει, ότι πρώην Συνδικαλιστές, υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι κλπ. πρόθυμοι και οσφυοκάμπτες, βρέθηκαν σε μία νύχτα δισεκατομμυριούχοι και ολιγάρχες. Αυτά ονειρεύονται τα λουλούδια μας, ας τους χαλάσουμε τον ύπνο...είναι στο χέρι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους διαχειριστές του blog και Κώστα Γενιδούνια
    1) ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΗΣ
    Το σχόλιό μου στις 29-8-13 το χαρακτηρίσατε ως υβριστικό, ζητήσατε ταπεινά συγνώμη από τον συνάδελφο που του έγινε κριτική και δηλώσατε δημόσια πως ήταν λάθος που δημοσιεύθηκε ( δεν τολμώ να επαναλάβω της λέξεις που χαρακτηρίσατε ως υβριστικές για να μην λογοκριθεί το σχόλιο μου), όποιος συνάδελφος επιθυμεί να το διαβάσει ας ανατρέξει στην παραπάνω ημερομηνία.
    Εμένα δε εμμέσως πλην σαφώς μου τονίσατε στα σχόλιά μου να είμαι περισσότερο κόσμιος στης εκφράσεις, κριτικές και τέτοιου είδους λεξιλόγιο θα λογοκριθούν και δεν θα δημοσιευθούν .
    Τώρα ας έρθουμε στην παραπάνω ανακοίνωσή σας
    Λέξεις και φράσεις όπως:

    οι δυο δεινόσαυροι

    συμπράττουν για την προάσπιση των μικροσυμφερόντων τους
    πώς εκδηλώνεται (με πρωτοφανή αφέλεια)

    η συμμαχία της απόλυτης υποταγής

    Οι δεινόσαυροι σπέρνουν τρόμο

    μοιράζουν υποκύψεις στη Διοίκηση

    Τόσο ξεδιάντροπα θεωρούν την ΠΕΠΕ ως «μαγαζάκι» τους;

    οι «προστάτες» σας

    προδότες

    Η δική μου κριτική σε σχέση με την δική σας ήταν σαφώς με διαφορά λιγότερο προκλητική αφού χρησιμοποίησα καθημερινές εκφράσεις, επενδυμένη με λίγο χιούμορ το οποίο από ότι καταλαβαίνω λείπει από εσάς.
    Συνεπώς γιατί η δική μου χαρακτηρίστηκε υβριστική και όχι η δική σας;
    Η αρχή σας δεν είναι όπως άλωστε εσείς το γράψατε (Το στέκι της Έλξης31 Αυγούστου 2013 - 1:30 μ.μ. Αρχή μας είναι να μην δημοσιεύονται ανώνυμα και υβριστικά σχόλια )
    Γιατί αγαπητοί μου συνάδελφοι λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
    Δεν είμαστε όλοι ίσοι;
    Η μήπως η αρχή σας είναι τους συμμάχους τους χαϊδεύουμε και τους αντιπάλους μας τους κατακεραυνώνουμε;
    Μετά από τους σκληρότατους (υβριστικούς ) χαρακτηρισμούς στην ανακοίνωσή σας θα ζητήσετε συνώμη όπως κάνατε και στον προηγούμενο συνάδελφο του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε.;
    Θα γράψετε πως είναι προς τιμήν τους που δεν σας ζήτησαν να κατεβάσετε την ανάρτηση όπως κάνατε και στον προηγούμενο συνάδελφο του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Ε.;

    2) Αριστερά της σελίδας του blog και ειδικότερα Ενδιαφέροντα – Κανονισμοί Σχετικά με την ΔΕΤ 651 περι αμαξ. Τ παρακαλώ να διορθωθεί διότι έχει πάψη να ισχύει και αντικαταστάθηκε από την ΔΕΤ – Τ/Κ αρ. 659 στις 17-08-2001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί κάτι αγαπητέ συνάδελφε .

    Η ανακοίνωση της Εξέλιξης είναι επώνυμη , η κριτική είναι επώνυμη , δεν γίνεται απο κάποιον που φοβάται να γράψει το όνομα του .

    Είμαστε όλοι ισοί εδώ , αρκεί να έχουμε την δυνατότητα να ξέρουμε με ποιον μιλάμε .
    Εδώ μιλάμε με τον slavmak1.... Αν δεν το κατάλαβες δεν γνωρίζουμε ποιος είσαι .

    Παρόλα αυτά δημοσιεύουμε το σχόλιο σου για να μην νομίζεις ότι κάτι φοβόμαστε ,είμαστε ανοικτοί στην κριτική , αλλά και για να αποδείξουμε το αληθινό , ότι έγινε μεγάλο λάθος απο εμάς , με το ΑΝΩΝΥΜΟ δικό σου σχόλιο που ανέβηκε κατά του Ζαφείρη .
    Γιατί είχαμε ακούσει μεταξύ άλλων , ότι επιτρέψαμε το σχόλιο για να χτυπήσουμε κάτω απ την ζώνη τον Ζαφείρη.

    Ωστόσο , άν ξαναεπιτεθείς με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, δεν θα ξαναδημοσιεύσουμε σχόλιο σου αν δεν γράφεις ποιος είσαι !

    Υπάρχουν παραπάνω απο 65 μη δημοσιευμένα σχόλια τα οποία κρατάμε στο αρχείο μας . Και άλλα τόσα ίσως και περισσότερα που έχουμε οριστικά σβήσει.
    Πολλά από αυτά τα έχουν δει και συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ .

    Εμείς επιμένουμε και σας καλούμε να υπογράφετε με ονοματεπώνυμο αυτά που γράφετε .

    Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός .....

    Ευχαριστούμε για το 2 , θα το ψάξουμε .

    Για την διαχειριστική ομάδα ,

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή με ονεματεπώνυμο νομιμοποιούμε να βρίζω ενώ με ψευδώνυμο όχι;
      Θα μας τρελάνεις;

      Διαγραφή
  4. Αν είδες πουθενά βρισιές συνάδελφε , πες το και σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΟΥ ΤΙΣ ΠΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή