Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή Γρηγόρη Αλεξανδρή , μηχανοδηγού ΜΑΙ

Έπειτα από το μαύρο της ΕΡΤ έρχεται και μαύρο του Ο.Σ.Ε.
Μετά από  τέσσερα (4)  καταστροφικά χρόνια μνημονίου από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, οι συνδικαλιστές της ΠΟΣ και μη, δεν επιτρέπεται να βρίσκονται απροετοίμαστοι σε διάφορες δηλώσεις πολιτικών που αναφέρονται στο κλείσιμο του ΟΣΕ, πολιτικών οι όποιοι δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στο ενεργητικό τους, αλλά ορίζουν το μέλλον των εργαζομένων και της Ελλάδας .
Και τώρα θα μου επιτρέψετε στα δικά μας .
Πρόγραμμα εργασίας  μόνο δυο λέξεις που όμως αν εφαρμοστούν, μπορούν να κάνουν εκατό και πλέον μηχανοδηγούς του Μ.Α.Ι. μαζί με τις οικογένειες τους ευτυχισμένους και ξέγνοιαστοι  να απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους.

Τελικά μέσα στο φθινόπωρο ήρθε η Άνοιξη.

Δ έ κ α  χρόνια εργατικού μεσαίωνα στο Μ.Α.Ι. και όλο αυτό γιατί; Μα φυσικά για να εξυπηρετούν τους συνδικαλιστές και τα μικροκομματικά τους συμφέροντα (ψηφαλάκια)

Τώρα λοιπόν θα φανεί αν αυτοί μπορούν να κάνουν κάτι άλλο εκτός από την διανομή των τραίνων.

Τόσα χρόνια έκαναν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα. Η αδιαφορία των συνδικαλιστών φαίνεται καθημερινά στο χώρο εργασίας μας, όχι μόνο από σημαντικά  και ουσιώδη πράγματα αλλά και από απλούστερα .

Ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρω ότι ούτε ένα ψυκτη νερού στο χώρο εφεδρείας των μηχανοδηγών δεν έχουμε , αλλά ξέχασα ,  η πλειοψηφία των συνδικαλιστών  δεν κάνει εφεδρείες . Ιδού η πρόκληση, δεν παίρνω όρκο ότι θα τα καταφέρουν.

Όμως ελπίζω πως τα χειρότερα φεύγουν και ότι κάτι καλύτερο έρχεται.

Τα δέκα αυτά χρόνια θα αποτελούν μαύρο εργασιακό παρελθόν και θα γίνουν παράδειγμα, ΟΧΙ προς μίμηση, αλλά προς αποφυγή.                                                                                     
 
 
 
                                        Μετά  τιμής
                                                                                                                                       Γρηγόρης Αλεξανδρής

1 σχόλιο:

  1. ξεκινησε να φτιαχνεται το προγραμμα.πεφτουν τα τηλεφωνα ως δια μαγειας,και κανονιζουν και επισημα τι θα δουλευει ο καθενας και με ποιον.δειτε για παραδειγμα την διανυχτερευση του 56 ποιοι τιν πανε συνεχεια,και οταν δεν πανε το 56,πανε το 52,για να μην χαλασει η σουπα η΄το σκαρπινι στα μπαλαστρα..οι παλιοι που ηταν λιγοτερο μορφωμενοι ηταν πιο μαγκες δηλαδη και εβαζαν 150 ατομα να δουλευουν το κυκλωμα κατα σειρα υπηρεσιας δηλαδη!εδω ειμαστε ακομα στον μεσαιωνα,καρμπον υπηρεσιες για μοα βδομαδα,και παλι ζοριζονται να βγαλουν εβδομαδιαιο κυκλωμα.ημαρτον δηλαδη.ημαρτον γαμω την αγανακτηση μου.με τις κατανομες υπυρεσιων,υπαρχουν ανακατανομη χρηματων και εργασιας.καντε εσεις που βγαζεται το κυκλωμα τα παγονια,εκτελεστε τα ραβασακια του καθε χρυσοθηρα συνδικαλιστη,αλλα μολις φατε μυνηση για ανισοκατανομη χρηματων,και εμμεση κλοπη απο τον καθε εργαζομενο που δεν ερχεται να σας παρακαλεσει να παει καποιο καλο τρενακι να παρει κανα μεροκαματο της προκοπης,και θα σας τα ζηταει απο εσας προσωπικα,να δω που θα βρειτε μαντηλι να κλαψετε .μονο αυτο λεω,να δω που θα βρειτε μαντηλι να κλαψετε.της υπηρεσιες δωστε τες εξω να τελειωνει ρο πανηγυρι,να τις βγαζει ασχετος,καλυτερα θα τα φτιαχνει αυτος.οσο για τις εφεδρειες που λες συναδελφε αλεξανδρη,καλυτερα να μην κανουν,γιατι και εκει παλι χωσιμο θα πεσει σε αυτον που θα κανει μια εφεδρεια κοντινη εκεινη την ωρα..πειτε ποιος θα στειλει το χ ψ ω συνδικαλιστη να παει να κουνησει μια μηχανη η΄να κανει μανουβρα,οταν θα υπαρχει και ενας απλος μηχανοδηγος μεσα στην αιθουσα.κανεις,οποτε και εκει θα ναυαγησει η εφεδρεια,ασε που θα θελει να φυγει και 6 ωρες νωριτερα λογω συνδικαλιστικων υποχρεωσεων.βρασε ρυζι,καλυτερα που πανε και αυτο το τρενακι που πανε,γιατι στον δρομο δεν μπορουν να χωσουν καποιον συναδελφο..οσο για τον ψυχτη συμφωνω να εβαζαν εναν,γιατι στην εφεδρεια θες κανα 2μπουκαλακια νερο,αλλα και εκει ανικανοι να βαλουν ενα ψυχτη,γιατι πολυ απλα δεν τους ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή