Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ

Με αφορμή το Οργανόγραμμα και τον Κανονισμό Εργασίας οι συνάδελφοι απο την ΣΤΑ.ΣΥ μας απέστειλαν και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση .

Συνάδελφοι

 Η Διοίκηση πρόκειται να στελεχώσει τις θέσεις των Διευθυντών, όπως αυτές προκύπτουν από τη διαδικασία, βάσει του επικαιροποιημένου (και όχι εξορθολογισμένου) από το Μάρτη του 2013 Οργανογράμματος.


 Δε θα υπάρχει καμία ένσταση, αν οι τομεάρχες και οι αναπληρωτές τους, επιλεγούν μετά από διαδικασία η οποία θα εξασφαλίζει τη στοιχειώδη διαφάνεια. Να αποφευχθούν δηλαδή τα κριτήρια της επιλογής τα οποία θα βασίζονται στις προσωπικές συμπάθειες των στελεχών των Γ. Διευθύνσεων και της Διοίκησης, καθώς επίσης στις πιέσεις που ασκούνται – δυστυχώς – από κομματικούς μηχανισμούς!!! Είναι τραγικό, να επιβραβευτούν «εργαζόμενοι» οι οποίοι όχι μόνο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά η προϋπηρεσία τους καταγράφεται σε γραφεία κομμάτων ή πολιτικών γραφείων, δηλαδή μακριά και εκτός της ΣΤΑ.ΣΥ.!!! Όσοι έχουν προσφέρει όλο αυτό το περασμένο διάστημα στην Εταιρεία, μειονεκτούν έναντι των αρεστών επειδή οι πρώτοι στερούνται των βασικών κριτηρίων που τελικά επικρατούν ακόμα στις μέρες μας, όπως είναι το «γλείψιμο» και ο κομματικός προσανατολισμός;; 

Τέλος, το Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ., πρόκειται εντός των ημερών να εγκρίνει τον Κανονισμό Εργασίας Προσωπικού. Όλοι όσοι έχουν μελετήσει ή αναγνώσει το σχέδιό του, συμπεραίνουν ότι ο Κανονισμός δεν αρμόζει σε Σιδηροδρομική επιχείρηση, εκτός και αν οι ιθύνοντες νομίζουν ότι διοικούν super market. Άλλωστε αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν ουσιαστικά αγνοήσει τις προτάσεις των εργαζομένων στο μεγαλύτερό τους μέρος.

Επειδή σε ένα σύγχρονο φορέα δε χωρούν αντιλήψεις ξεπερασμένες.
 Επειδή το προσωπικό δεν ανέχεται άλλη υποτίμηση. 
 Επειδή η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν πρέπει να διοικείται με «καπέλα».

 Εγκαλούμε και καλούμε τη Διοίκηση να επαναπροσδιορίσει τη στάση της και να ορίσει διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων Τομεαρχών για αρχή και στη συνέχεια των επόμενων. Όπως επίσης, την καλούμε να μελετήσει τις προτάσεις των εργαζομένων για τον Κανονισμό και να μη βιαστεί να πράξει άλλο ένα ατόπημα εις βάρος τους!

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου