Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Σχετικά με το εφάπαξ των σιδηροδρομικών και την σειρά προτεραιότητας !

Λάβαμε και  δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Παρασκευά Μόρφη , έμπειρου συνδικαλιστή των σιδηροδρομικών για δεκαετίες , για το θέμα της σειράς καταβολής του  εφάπαξ των σιδηροδρομικών στο ΤΑΥΤΕΚΩ . Ολόκληρη η επιστολή του συναδέλφου με τίτλο Παραπλανητικά δημοσιεύματα > 

Τα δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο αναφορικά με τα εφ άπαξ  στο ΤΑΥΤΕΚΩ και με τίτλους όπως "σκάνδαλο" ή "κομπίνες" ,  κρίνονται επιεικώς απαράδεκτα καθώς γενικεύουν μια πιθανή παρατυπία στο Ταμείο εφ άπαξ της ΔΕΗ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στο Ταμείο εφ άπαξ του ΟΣΕ
δεν έγινε ΚΑΜΙΑ υπέρβαση της κανονικής σειράς, την οποία παρακολουθούσε επιτροπή των εργαζομένων. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στο Ταμείο είναι η έλλειψη ρευστότητας καθώς μετά το κούρεμα των αποθεματικών του Ταμείου η Κυβέρνηση δεν καταβάλλει επιχορήγηση. Οι μοναδικές πηγές εσόδων πλέον είναι οι εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών με τις οποίες όμως καλύπτεται οριακά το 25% των αναγκών του Ταμείου.

Επανερχόμενος στο θέμα των δημοσιευμάτων τα κρίνω ως παραπλανητικά που σκοπό έχουν για μια ακόμη φορά να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη εν όψη της κυοφορούμενης νέας μείωσης των ποσών του εφ άπαξ βοηθήματος.

ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου