Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση ΠΟΣ με Διοίκηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση της ΠΟΣ (Προεδρείο της Ομοσπονδίας )με τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Ζηλιασκόπουλο .

Αναλυτικότερα για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ο κ. Ζηλιασκόπουλος απάντησε πως ακόμη δεν
έχουν ανοίξει οι φάκελοι των προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Για το θέμα του Οργανογράμματος , ο Δ/νων Σύμβουλος είπε πως η εντολή του Υπουργείου είναι να προχωρήσουν οι τοποθετήσεις του προσωπικού άμεσα , μέσα  στον επόμενο μήνα .
Για το θέμα με την ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις λίστες με τα 129 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα εξεταστεί το ενδεχόμενο απολύσεων , είπε ότι δεν τίθεται θέμα και ότι αυτή έγινε εκ παραδρομής .

Η ΠΟΣ έθεσε θέμα για την   μαθητεία των υποψηφίων μηχανοδηγών και το ότι υπάρχει παρατυπία  αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις και τα ψυχοτεχνικά τέστ .
Ο κ. Ζηλιασκόπουλος παραδέχτηκε το πρόβλημα , χρεώνοντας την καθυστέρηση στους Διευθυντές του και λέγοντας πως θα υπογραφεί σύμβαση με Νοσοκομείο για να υποβληθούν οι υποψήφιοι συνάδελφοι στις απαραίτητες εξετάσεις . Για το γιατί έγιναν τα πράγματα έτσι είπε , ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έπρεπε να προλάβει τις προθεσμίες.

Στο ερώτημα γιατί δεν έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις ο κ. Ζηλιασκόπουλος απάντησε πως δεν μπορούσε να συμφωνήσει στην μετακίνηση συναδέλφων απο άλλους κλάδους που μόλις είχαν εκπαιδευτεί.

Για τις εγκύους συναδέλφισες για άλλη μια φορά , είπε ότι έχει δώσει εντολή να λυθεί το θέμα !

Η ΠΟΣ έθεσε το θέμα για το 30% της προσαύξησης για την 6η ημέρα εργασίας και η απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (όπως και στην ΠΕΠΕ )ήταν και πάλι εκβιαστικά διλήματα .

Για τα βοηθήματα για σοβαρές ασθένειες είπε πως θα ξαναξεκινήσει η χορήγηση τους.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της ΠΟΣ .

1 σχόλιο:

  1. Kαι πάλι η ΠΕΠΕ κάλυψε τις παρανομίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

    Το ότι και η ΠΟΣ έθεσε το θέμα του 30% , αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη της απαίτησης .

    Ας σωπάσουν οι παπαγάλοι της ΔΑΚΕ Έλξης , που πιπιλάγανε τα μυαλά των μηχανοδηγών λέγοντας ψέμματα για να καλύψουν την ανυπαρξία τους .
    Απο τις υποτιθέμενες νομολογίες μέχρι τις γνωματεύσεις .
    Ας σωπάσουν κ επιτέλους ας εργαστούν για να πάρουμε τα αυτονόητα που προκύπτουν απο την υπερεργασία μας .

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή