Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Aνακοίνωση ΠΟΣ για εκλογές σε ΕΕΣΣΤΥ και ΟΣΕ

Στις 10 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων σε ΕΕΣΣΤΥ και ΟΣΕ .
Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε, το Δεκέμβριο του 2012 είχαν πραγματοποιηθεί οι εκλογές για το ΔΣ του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Βάση των αποτελεσμάτων εκλέχθηκαν οι συνάδελφοι ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ και ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ αντίστοιχα, στα ΔΣ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Όμως, με την υπ΄αριθ. 161/9.8.2013 ΚΥΑ των Υπουργών
Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ 1993 Β’/14.8.2013 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απόσχισης του κλάδου Συντήρησης τροχαίου υλικού του ΟΣΕ και της εισφοράς του στην ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 7 της παραπάνω ΚΥΑ το προσωπικό που υπηρετεί στον εισφερόμενο κλάδο «μεταφέρεται αυτοδικαίως στην ΕΕΣΣΤΥ, χωρίς άλλη διατύπωση ή γνωστοποίηση».  Κατά τη διάταξη του άρθρου 16 παρ.4 του Καταστατικού του ΟΣΕ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «συμμετέχει ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΣΕ», ο οποίος εκλέγεται κατά τις αρχαιρεσίες που διεξάγονται από την Εφορευτική Επιτροπή της Π.Ο.Σ.

Ο συν. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ, μεταφέρθηκε ήδη στον αποσχισθέντα κλάδο, έπαυσε να ανήκει στον ΟΣΕ οπότε παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ. 
Η Π.Ο.Σ. – κατόπιν όλων των παραπάνω - καλείται εκ νέου να διεξαγάγει εκλογές για την ανάδειξη τόσο του εκπροσώπου της στο ΔΣ του ΟΣΕ όσο και του εκπροσώπου της στο ΔΣ της νεοσυσταθείσας ΕΕΣΣΤΥ. 

Στις 10 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη ενός εκπροσώπου μας σε κάθε Δ.Σ. των εταιριών ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν χωριστά για την κάθε εταιρεία και οι εργαζόμενοι καλούνται να εκλέξουν τον εκπρόσωπό τους στην εταιρεία που ανήκει ο καθένας.
Με βάση το ν. 3965/2011 την ευθύνη διεξαγωγής των αρχαιρεσιών έχει η Π.Ο.Σ., η οποία συγκρότησε δύο κεντρικές εφορευτικές επιτροπές (ΚΕΦΕ), μια για κάθε εταιρεία.  
Οι ΚΕΦΕ,  με ανακοίνωσή τους θα σας γνωστοποιήσουν όλη τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες για τη διενέργεια των εκλογών. Σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μειώνονται από 2 σε 1 και το σύνολο των μελών των ΔΣ των εταιρειών από 9 σε 7. Επιπλέον απαλείφθηκε η διάταξη που προέβλεπε ότι η εκλογή των εκπροσώπων γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής και πλέον για την εκλογή του εκπροσώπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία διεξάγεται και δεύτερος γύρος αρχαιρεσιών μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους. 
Η Ομοσπονδία εξέφρασε την έντονη διαφωνία της γι’αυτή τη νομοθετική ρύθμιση και έγκαιρα απευθύνθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους γνωστοποιήσαμε τη θέση μας, οι εκλογές να διενεργηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Κανείς δεν απάντησε,  καλυπτόμενοι πίσω από τη διάταξη του ενιαίου ψηφοδελτίου που προέβλεπε ο νόμος. 

Κατόπιν τούτου και αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά όρια, η Π.Ο.Σ. συνεκτιμώντας την κατάσταση και όλα αυτά που σχεδιάζονται για τον Σιδηρόδρομο, έκρινε ότι είναι απολύτως αναγκαία η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στα Δ.Σ. των εταιρειών και αποφάσισε τη διενέργεια των εκλογών με βάση τον ισχύοντα νόμο που επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι διαφωνούμε. 
Συνάδελφοι,
Την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, όπου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο τόσο ο Σιδηρόδρομος όσο και οι εργαζόμενοι, η Π.Ο.Σ. εκπέμποντας σήμα ενότητας και αλληλεγγύης προς όλους τους Σιδηροδρομικούς, σας καλεί να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν με τη συμμετοχή μας στις εκλογές καθώς επίσης σε όλα τα καλέσματα για αντίσταση και ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται και καταστρέφουν τη ζωή μας και τις οικογένειές μας. 
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου