Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αξιολόγηση κ στις συγκοινωνίες ; Δελτίο Τύπου απο τα Σωματεία στην ΣΤΑ.ΣΥ

Λάβαμε κ δημοσιεύουμε ανακοίνωση των συναδέλφων της ΣΤΑ.ΣΥ
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (5/11/2013), η Κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει τη διαδικασία αξιολόγησης – απολύσεων σε όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ που είναι υπό κρατικό έλεγχο εξαιρουμένων μόνο αυτών που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν ακόμη και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς. Λησμονούν τον πρόσφατο, ειδικό νόμο (3920/2011) που
αφορούσε στην εξυγίανση – αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών. Βάσει αυτού, οι εργαζόμενοι στους φορείς αυτούς υπέστησαν απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις και ως αποτέλεσμα έχουμε το σημερινό γεγονός που είναι η έλλειψη προσωπικού και κατά συνέπεια η μείωση του συγκοινωνιακού έργου. Και φυσικά, δεν πρέπει να αγνοηθεί το ότι οι περικοπές στις μισθολογικές δαπάνες των εργαζομένων ξεπερνούν το 50 %. Είναι τραγικό να στοχοποιούνται οργανισμοί που έχουν εξυγιανθεί και δεν παράγουν ελλείμματα, δηλαδή δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο στόχος λοιπόν είναι ξεκάθαρος και σαφώς προσδιορισμένος: νέος γύρος σφαγής για τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι μισθωτοί γίνονται βορά στις προσταγές των τροϊκανών οι οποίες επιβάλλουν οριζόντιες μνημονιακές πρακτικές που στερούνται κάθε μορφή λογικής.
Για τους λόγους αυτούς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8/11/2013 από τα Σωματεία στη ΣΤΑΣΥ, αποφασίστηκαν τα εξής:
1)    Άμεση συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργός Μεταφορών, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης).
2)    Συνάντηση με όλα τα πολιτικά κόμματα.
3)    Συνάντηση με τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΕΚΑ – ΓΣΕΕ) με αίτημα την ανάληψη πρωτοβουλιών σύμφωνα με τα ως άνω και πρωτοβουλίες για την άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να συνειδητοποιήσει ότι οι ενέργειές της καταστρέφουν αντί να οδηγούν στην ανάπτυξη.



Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου