Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣ

ΑΝ υπάρξει έστω και μια απόλυση ή διαθεσιμότητα σιδηροδρομικού θα υπάρξει άμεση απάντηση της Ομοσπονδίας με κινητοποιήσεις .
Πλειοψηφικά αποφασίστηκε οι εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ να πραγματοποιηθούν μέσα στον
Δεκέμβρη ( πλειοψήφησαν ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ).Πιθανότερες ημερομηνίες 10 κ 17 Δεκεμβρίου .

Η άλλη πρόταση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών αφορούσε την διεξαγωγή τους , μετά τις τοποθετήσεις και την ολοκλήρωση των Οργανογραμμάτων .
Η ΔΕΣΚ ψήφισε κατά για το θέμα .

Το προσεχές διάστημα θα βγούν αφίσες και πανό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις , ενώ θα διοργανωθούν ημερίδες απο την ΠΟΣ για τον σιδηρόδρομο χωρίς όμως να έχουν βγει οι ημερομηνίες που αυτές θα γίνουν .

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα , όπως η αποτίμηση της απεργιακής κινητοποίησης τα Οργανογράμματα , η πρόσληψη των 160 μαθητών  απο τον ΟΑΕΔ στην ΕΕΣΣΤΥ ,καθώς και κάποια θέματα που αφορούν την κυκλοφορία .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου