Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Στην Αγγλία πληρώνουν το 25% του ετήσιου μισθού τους σε εισιτήρια Προαστιακού

Και αυτοί ιδιωτικόποιηση
ήθελαν . Τώρα ξέρουν !
Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν το τρένο ξοδεύουν μέχρι και το 25% του μισθού τους , για εισιτήρια προς και απο την δουλειά τους , όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία στην Βρετανία !
Την ίδια ώρα λιγότερο απο το 50% των τρένων έρχονται στην ώρα τους τους τελευταίους 12 μήνες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία !

Οι χαμηλόμισθοι εργάτες στο Μπέρνινχαμ , πληρώνουν περίπου το 23% του ετήσιου εισοδήματος τους στην καθημερινή μετάβαση τους , ενώ σχεδόν το ίδιο πληρώνουν και οι  εργαζόμενοι στο Λονδίνο.
Το ποσοστό επί του μισθού είναι υπολογισμένο στις μεικτές αποδοχές , οπότε το πραγματικό ποσοστό μπορεί να είναι μεγαλύτερο !
Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου RMT , Βob Crow λέει  : Η έρευνα που πραγματικά σοκάρει αποδεικνύει ότι ο συνδυασμός εξοντωτικών ναύλων με αυτόν τις οικονομικής κρίσης διαλύει τους χαμηλόμισθους και θα πρέπει να αποτελέσει οπωσδήποτε  ένα ξύπνημα για τους πολιτικούς .
‘Το συνδικάτο RMT θα συνεργαστεί με ομάδες  επιβατών για να δοθεί ένα τέλος στην μεγάλη ληστεία σε βάρος τους στις μεταφορές , που μετατρέπει τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες σε ένα παιχνίδι μόνο για τους πλούσιους.  
Η έρευνα απο την Εταιρεία  Συμβούλων  Hay Group, αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές μέσα στην χώρα 
Στο Cardiff, οι  φτωχότεροι εργάτες ξοδεύουν 8% των μισθών τους σε εισιτήρια μακράς διαρκείας την ώρα που στο Ενδιβούργο το ποσοστό ανεβαίνει στο 16% και στο Λιντς στο 19 %.
Το νούμερο πέφτει ελαφρά καθώς οι πολίτες ανεβαίνουν μισθολογικά , κατά 3 μονάδες περίπου στο Λονδίνο και στο Μπέρνινχαμ και 2% σε άλλες πόλεις για νεότερους στην ιεραρχία εργαζόμενους .
Ο Adam Burden,στέλεχος της   Hay Group, είπε πως οι εργαζόμενοι ανησυχούν εξαιρετικά βλέποντας πως το κόστος μεταφοράς αυξάνεται γρηγότερα απο τους μισθούς τους .
Στην τελευταία εβδομάδα της φθινοπωρινής αναφοράς ο επίτροπος George Osborne  ακύρωσε σχεδιασμένη αύξηση των εισιτηρίων κατά 1% πάνω απο τις τιμές του πληθωρισμού.
Όμως ο  Bruce Williamson, μέλος του γκρουπ επιβατών  Rail Future, ζήτησε περαιτέρω μείωση των εισιτηρίων λέγοντας πως το  20% του μισθού είναι τεράστιο και εξωφρενικό ποσό για να πληρώνεις προκειμένου να έχεις το δικαίωμα να ταξιδεύεις απο και προς την εργασία σου !
Είναι καιρός να σταματήσει η κοροϊδία σε βάρος των επιβατών του τρένου  απο αυτούς που χρησιμοποιούν όπως θέλουν τους δείκτες του πληθωρισμού.....
Πηγή   > Μετάφραση Γενιδούνιας Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου