Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μηχανοδηγός ετών… 6

Το ταξίδι με το τρένο από την  Έδεσσα για τη Θεσσαλονίκη επιφύλασσε μία μικρή έκπληξη για τους επιβάτες.

Tης Νικολέττας Μπούκα - makthes.gr


Στη θέση του μηχανοδηγού καθόταν ένα εξάχρονο αγόρι, το οποίο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του.
Λίγες ημέρες πριν
από τα Χριστούγεννα ο μικρός Γιάννης βρέθηκε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης μαζί με την οικογένειά του. Εκεί γνώρισε τους εργαζόμενους του
ΟΣΕ, φόρεσε τη δική του στολή και το καπέλο και εφοδιάστηκε με τα κατάλληλα σύνεργα ενός μηχανοδηγού. Έπειτα από μία μικρή ξενάγηση στους χώρους του σταθμού ο 6χρονος επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό την Έδεσσα.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους οδηγούς και τον ελεγκτή εισιτηρίων, έμαθε τα πάντα για το πώς λειτουργεί ένα τρένο και ταξίδεψε στην πρώτη θέση. Η χαρά του ταξιδιού συνεχίστηκε, όταν ο Γιάννης έφτασε στην Έδεσσα. Εκεί με τη βοήθεια του δήμου Έδεσσας επισκέφθηκε τους καταρράκτες και το υπαίθριο μουσείο νερού και ξεναγήθηκε στους χώρους του. Στην επιστροφή ο 6χρονος Γιάννης οδήγησε σε όλη τη διαδρομή και η χαρά ήταν αποτυπωμένη στο πρόσωπό του. Τα μάτια του έλαμπαν από ευτυχία και χαμογελούσε διαρκώς. Η ευχή του είχε γίνει πραγματικότητα.

Η πιο βαθιά επιθυμία του μικρού Γιάννη δεν θα μπορούσε όμως να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των ακούραστων εθελοντών του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού οργανισμού “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), ο οποίος εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, ηλικίας από 3 έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν από σοβαρές αρρώστιες, απειλητικές για τη ζωή τους. Με τον τρόπο αυτό ενισχύει τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, ελπίδα και δύναμη και τους χαρίζει και πάλι πίστη ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματωθούν, ακόμη και να γίνουν καλά.
“Η πιο βαθιά επιθυμία του μικρού Γιάννη ήταν να γίνει ένας αληθινός οδηγός τρένου. Κι όλοι εμείς εδώ στο ‘Make-A-Wish’ (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) φροντίσαμε να κάνουμε το όνειρό του πραγματικότητα. Η υπερηφάνεια και η χαρά εκείνης της ημέρας θα του μείνουν αξέχαστες για όλη του τη ζωή”, δηλώνει στη “Μ” η υπεύθυνη του γραφείου Θεσσαλονίκης του “Make A Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) Κάλλη Χαλκιά.

ΒΟΛΤΕΣ ΜΕ… ΜΠΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Το δικό του όνειρο κατάφερε να ζήσει και ο μικρός Νίκος. Το εξάχρονο αγόρι λαχταρούσε ένα μπλε ποδήλατο, για να κάνει τις βόλτες του, η επιθυμία του έφτασε στο “Make A Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και πραγματοποιήθηκε. Έτσι ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο μεσημέρι ο μικρός Νίκος και η οικογένειά του βρέθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου ο 6χρονος συνάντησε μία ομάδα εθελοντών του οργανισμού. Με μαγικό τρόπο εμφανίστηκε πίσω από τους θάμνους ένα ποδήλατο, ακριβώς όπως το είχε ονειρευτεί.
Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Νίκος ανέβηκε στο ποδήλατο και έκανε την πρώτη βόλτα του από το Λευκό Πύργο έως το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς”, φυσικά με αρκετές στάσεις για να βγει φωτογραφίες με το νέο μεταφορικό μέσο του. Το χαμόγελο δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πρόσωπό του και ο εξάχρονος απόλαυσε με την ψυχή του την ξεχωριστή αυτή βόλτα.
“Μεγαλώνοντας όλοι είχαμε ευχές. Κάποιοι ευχόμασταν να γίνουμε υπερήρωες, άλλοι να επισκεφθούμε έναν εξωτικό προορισμό και ορισμένοι να συναντήσουμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό ή να αποκτήσουμε ένα κουταβάκι. Για τα παιδιά που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες η εκπλήρωση αυτών των ευχών σημαίνει πολλά περισσότερα. Αποτελεί μία στιγμή που είναι ικανή να αλλάξει για πάντα τη ζωή τους”, επισημαίνει η κ. Χαλκιά.

Η ΑΞΙΑ ΜΙΑΣ ΕΥΧΗΣ

Σύμφωνα με την ίδια τo “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) επιδιώκει να χαρίσει στο παιδί της ευχής και την οικογένειά του όχι μόνον ιδιαίτερες αναμνήσεις, γεμάτες χαρά και γέλιο, μακριά από τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τα θεραπευτικά προγράμματα, αλλά κυρίως ψυχική ενδυνάμωση.
“Στο ‘Make-A-Wish’ (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πιστεύουμε ότι ένα χαρούμενο παιδικό πρόσωπο αποτελεί ισχυρό φάρμακο. Από τη σύσταση του οργανισμού στην Ελλάδα το 1996 μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα από 1.100 παιδικά όνειρα. Πιο συγκεκριμένα το 2013 θα κλείσουμε τη χρονιά έχοντας πραγματοποιήσει 141 ευχές δοκιμαζόμενων παιδιών”, επισημαίνει η κ. Χαλκιά.
Εξάλλου σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε για την αξία μιας ευχής προέκυψαν τα εξής:
- Στο 89% ανέρχεται το ποσοστό των παιδιών των οποίων βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας τους χάρη στην ψυχολογική ενδυνάμωση από την εκπλήρωση της ευχής τους.
- Το 81% των γονέων παρατήρησε μεγαλύτερη προθυμία των παιδιών τους να συμμορφώνονται με τους κανόνες θεραπείας.
- Το 75% των γονέων επισήμανε ότι η εμπειρία της ευχής αύξησε τη δύναμη και βελτίωσε τη σωματική υγεία των παιδιών ευχής.
- Το 74% των γονέων είδε την εμπειρία της ευχής ως μία θετική καμπή στον αγώνα των παιδιών τους εναντίον της αρρώστιας τους.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ψυχή και ραχοκοκαλιά του “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) αποτελούν οι εθελοντές του οργανισμού, οι οποίοι αριθμούν 650 άτομα πανελλαδικά και είναι οι άνθρωποι πίσω από την υλοποίηση των ευχών όλων των παιδιών. Είναι οι φύλακες-άγγελοι που εργάζονται ακούραστα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που μπορεί να κρύβει η υλοποίηση κάθε ευχής, προκειμένου να δουν το χαμόγελο να φωτίζει τα παιδικά προσωπάκια.
Όπως αναφέρει η κ. Χαλκιά, οι εθελοντές ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής κατάστασης και επαγγέλματος ενώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους για την επίτευξη ενός μοναδικού σκοπού: Να υλοποιήσουν τις “μαγικές” ευχές των παιδιών, που δίνουν από νωρίς σκληρή μάχη με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες και έχουν ανάγκη να ξαναπιστέψουν στη ζωή και να παλέψουν να την κερδίσουν.
“Μέσα από την εθελοντική δράση μου στο ‘Make-A-Wish’ (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχω αποκομίσει πάρα πολλά. Νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Νιώθω πιο ολοκληρωμένη ως προσωπικότητα. Νιώθω απέραντη ηθική ικανοποίηση, γνωρίζοντας ότι έχω συνδράμει στη χαρά ενός παιδιού, το οποίο βιώνει κάποια δυσκολία. Το να μπορείς να προσφέρεις σε ανθρώπους και δη σε παιδιά είναι πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Έτσι, κάθε φορά που ολοκληρώνεται το έργο μας με την πραγματοποίηση μιας ευχής, με διακατέχουν όλα εκείνα τα αισθήματα τα οποία κάνουν έναν άνθρωπο να νιώθει ότι έχει κάνει κάτι πραγματικά ουσιαστικό”, επισημαίνει στη “Μ” η εθελόντρια Χριστίνα Καρυπίδου.

BAZAAR ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά το “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην Ονειρούπολη Δράμας πραγματοποιώντας bazaar το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Δεκεμβρίου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την πραγματοποίηση περισσότερων ευχών δοκιμαζόμενων παιδιών. Ο οργανισμός καλεί όλους να προμηθευτούν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους και να ενισχύσουν την προσπάθεια του “Make-A-Wish”.

Ταυτόχρονα για όλη την περίοδο των εορτών το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις ευχές των επισκεπτών οι οποίοι θα ρίξουν το κέρμα τους στο σιντριβάνι μέσα στην Ονειρούπολη θα δοθούν από το δήμο Δράμας στον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου