Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Όταν τα Σωματεία δουλεύουν για τους εργαζόμενους

Μοιραίες συγκρίσεις (Nα τα βλέπουν οι ηγέτες της ΠΕΠΕ ).....
Και δεν κάνουν μικροπολιτική , πετυχαίνουν αυτό που άλλοι συνάδελφοι σε ΔΕΚΟ Συγκοινωνιών καταφέραν .
Να δοθεί δωροεπιταγή στους εργαζόμενους με την συμμετοχή της Εταιρείας (80 Ευρώ) και η οποία μετά απο  ενέργειες του Σωματείου φτάνει τα
220 Ευρώ για αγορές σε super market .Δεν είναι τόσο το ποσό , όσο η ενέργεια της Διοίκησης .
Αλλά συγνώμη το ξεχάσαμε , η ΠΕΠΕ παλεύει για την ανατροπή της πολιτικής και μάλιστα η ηγεσία της , στο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων στην Θεσσαλονίκη είδε και θετικό πρόσημο στον απολογισμό του 2013.
Προφανώς γιατί κυκλοφόρησαν τα εμπορικά και θα πέρνουμε καμιά ωρίτσα παραπάνω δουλεύοντας 12 ωρα για να αυξήσουμε το εισόδημα....
Κύριε Ζηλιασκόπουλε , προλαβαίνετε ακόμα να εκ θέσετε τους συνδικαλιστές μας (αν και τώρα τελευταία μόνο διαφήμιση σας κάνουν ) για ακόμα μια φορά , πέρνοντας την απόφαση μόνος .
Ψάξτε να βρείτε τι έχει συμβεί σε άλλες ΔΕΚΟ...


2 σχόλια:

  1. SYNDIKALISTES TIS PLAKAS MONO THN PARTI TOYS AYTA MONO STON O.S.E KAI TRAINOSE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βάλει τέλος στην επετηρίδα για τις προαγωγές στο Δημόσιο θέτει ως στόχο του νομοσχεδίου για το νέο τρόπο επιλογής διευθυντικών στελεχών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης .«Έχουμε πολλούς άξιους ανθρώπους στη Δημόσια Διοίκηση, πολλούς νέους ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να ξεφύγουν από την παραδοσιακή έννοια της επετηρίδας ή της μοριοδότησης, η οποία πολύ συχνά τους κρατάει δέσμιους», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.
    Και εξηγεί: «Όπως εφαρμοζόταν μέχρι στιγμής η διαδικασία προαγωγής στο Δημόσιο για τις διευθυντικές θέσεις, πρώτο ρόλο έπαιζε μια τυπική διαδικασία μοριοδότησης η οποία προέτασσε την αντικειμενικότητα και όχι την αξιοκρατία. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία από το Νόμο Ραγκούση, ο οποίος, βέβαια, ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη και να προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική αναθεώρηση του τρόπου επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών», προσθέτει.
    Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης, επαναλαμβάνει ότι οι 12.500 διαθέσιμοι του 2014 θα προέλθουν κατά βάση από τον ΕΟΠΥΥ και από τους δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή