Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σχετικά με την αυριανή εξόφληση

Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει αύριο τους συναδέλφους , καθώς η εξόφληση θα είναι ελαφρώς αυξημένη .
Όχι δεν πήραμε καμία αύξηση , αλλά οι κρατήσεις που γίνονται μετά την εφαρμογή του εννιαίου μισθολογίου , όσο και αν φαίνεται απίστευτο , βοήθησαν στο να αυξηθεί το τελικό ποσό που πληρωνόμαστε για το μήνα Δεκέμβριο.
Και αυτό γιατί
σύμφωνα με τον Νόμο το σύνολό των αναδρομικών κρατήσεων θα έπρεπε να έχουν  ολοκληρωθεί μέχρι 31.12.2013.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εφάρμοσε τον Νόμο παρακρατώντας αύριο το σύνολο απο το ποσό που υπολειπόταν για τον κάθε εργαζόμενο , και την ίδια στιγμή εν είδος προκαταβολής το κατέβαλε ξανά σε ξεχωριστό κωδικό , προκειμένου να εξοφληθεί το ποσό που μένει στις υπόλοιπες 12 δόσεις .(η 7η δόση παρακρατείται κανονικά αύριο).

Αυτό πρακτικά σημαίνει λιγότερες μεικτές αποδοχές , και άρα λιγότερες κρατήσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να φανεί μια θετική διαφορά στους συναδέλφους.
Η απόφαση του ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εφαρμόζεται εδώ και 7 μήνες ,ήταν να κρατηθούν τα αναδρομικά απο την εφαρμογή του ενιαίου σε 18 δόσεις λόγω του μεγέθους του ποσού που προέκυπτε για κάθε εργαζόμενο.
Θυμίζουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά και τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους , αποδείχθηκε μια απο τις ποιο συνεπείς στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Φυσικά η διαφορά είναι μικρή , απλά εμείς ενημερώνουμε τους συναδέλφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου