Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Κ. Παπαγιαννούλα για τις εκλογές του ΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου  Κ. Παπαγιαννούλα υποψηφίου στις εκλογές του ΟΣΕ για την την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
   Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα μ’ αυτή την επιστολή μου, να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και με έστειλαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ.
   Τις Εκλογές αλλά και την Εργατική Εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΟΣΕ, κατά την προσωπική μου άποψη, οφείλουμε να τις περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας, καθώς αποτελούν  μία από τις ελάχιστες εναπομείναντες κατακτήσεις των εργαζομένων.
   Τα τελευταία χρόνια χάθηκαν εργασιακά - οικονομικά δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών. Κάποιοι παλαιότεροι έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα, ώστε να μας αφήσουν παρακαταθήκη.
   Και εμείς Συνάδελφοι;
        Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας;
       Τι θα κληρονομήσουν από μας οι νεώτερες γενιές;
      Δεν αξίζει πραγματικά να δώσουμε τη μάχη, για να κρατήσουμε τα ελάχιστα  κεκτημένα που απέμειναν;
   Δεν αξίζει να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας πήραν;
   Ίσως πολλοί να κριτικάρουν την επιστολή μου ως ασύνδετη ή ονειροπόλα. Δεν είμαι πολιτικός αλλά ούτε και συνδικαλιστής, ώστε να μπορώ να εκφραστώ ευχάριστα ίσως στα αυτιά κάποιων. Είμαι απλά ένας εργαζόμενος, που μέσα από την υπηρεσιακή μου πορεία, πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα στο ρόλο και στα καθήκοντα μου. Έμαθα να αγωνίζομαι με αποφασιστικότητα, συνέπεια και ευαισθησία, να προσφέρω αδιακρίτως και να βοηθάω συνανθρώπους – συναδέλφους, ανεξαρτήτως «χρώματος ή βαθμού».
   Ας ξεκινήσουμε λοιπόν συνάδελφοι από κάπου αυτή την περιβόητη «ενότητα». 
   Μόνο η «ΕΝΟΤΗΤΑ» θα βοηθήσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, και ολόκληρη την κοινωνία που παλεύει να σταθεί στα πόδια της.
   Ας κάνουμε μία αρχή !
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία.

Κλεομένης Παπαγιαννούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου