Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ο 4093 για τους ενστόλους ! Νέα Εξέλιξη !

Η διάσκεψη της ολομέλειας των συμβούλων του ΣτΕ κηρύσει αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την αναδρομικότητα της παρακράτησης του μισθού τους!
- Αφορά το νόμο 4093 του Μνημονίου 3 για τις περικοπές στου ένστολους (με τον οποίο επιβλήθηκε το ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ και η κατάργηση των ΣΣΕ)
- Θα ισχύει για τις περικοπές που έγιναν απο τον Αύγουστο!
- Η απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα λέει στο newsit ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ, Χαράλαμπος Μπουκουβάλας

Το εύρος της αντισυνταγματικότητας επεξηγεί σήμερα το ΣτΕ αναφορικά με τις
περικοπές στους ένστολους. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις έκρινε αντισυνταγματικές, άρα ανίσχυρες και αφορά μισθούς και επιδόματα στο σύνολο των ενστόλων που επιβλήθηκαν με τον τελευταίο νόμο του 2012. Αυτό μάλιστα που διευκρινίζεται είναι ότι δεν αφορά όλες τις περικοπές από τότε που η χώρα μπήκε σε ύφεση.


Υπολογίζεται ότι πρόκειται για ποσό περίπου από 70 έως 80 εκατομμύρια ευρώ

Με αυτή του την απόφαση το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές που έγιναν αναδρομικά στους ένστολους από την στιγμή που ο νόμος άρχισε να εφαρμόζεται, δηλαδή από 01/01/2013. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προέβλεπε αναδρομική περικοπή από τον Αύγουστο του 2012. 

Υπολογίζεται ότι πρόκειται για ποσό περίπου από 70 έως 80 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΣτΕ δικαιώνει τους ενστόλους για το 2012 γιατί θα αναφέρεται στο σκεπτικό ότι αποτελούν ειδική κατηγορία, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα του κράτους που έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας και γι αυτό τους κατατάσει σε άλλη κατηγορία από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. 

Τι λέει στο newsit ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ

'Οπως δήλωσε στο Newsit ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ, Χαράλαμπος Μπουκουβάλας "το θέμα αφορά στη διάσκεψη της ολομέλειας των συμβούλων του ΣτΕ αναφορικά με τη συζήτηση που διεξήχθη στις αρχές Δεκεμβριου για την αίτηση ακύρωσης της ομοσπονδίας των αστυνομικών και άλλων ομοσπονδιών ενστόλων, πυροσβεστών, λιμενικών και σωμάτων ενόπλων δυνάμεων για την κρίση της συνταγματικότητας ή μη του μνημονίου 3, του νόμου δηλαδή 4093.

Αφορά δηλαδή με 2 κουβέντες στις περικοπές που έχουν επιβληθεί τόσο στο μισθολόγιο όσο και στα επιδόματα των ενστόλων. Σύμφωνα με πληροφορίες η διάσκεψη που έγινε την Παρασκευή οδηγεί σε απόφαση του ΣτΕ της κήρυξης ως αντισυνταγματικών κάποιων διατάξεων του νόμου. Κυρίως αναφορικά με την αναδρομικότητα της παρακράτησης μέρους του μισθού τους.

Αναμένουμε την απόφαση να δημοσιευθεί σε έναν με δύο μήνες και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα με την έννοια οτι είναι αμετάκλητη, δεν υπάρχει ανώτερος βαθμός, μίλησε το ΣτΕ και άρα η απόφαση δεν υποκειται σε κανένα ένδικο μέσο και όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Ως προς το δημοσιονομικό κόστος, αυτό θα εξαρτηθεί από το εύρος της απόφασης αν δηλαδή θα ισχύσει μόνο στο κομμάτι της αναδρομικότητας ή και στο εφεξής μέρος. Εχουμε ακούσει για κόστος από 30 μέχρι 330 εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα, θα πρέπει να διαβάσουμε με την τελική απόφαση" είπε τέλος ο κύριος Μπουκουβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου