Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση με Προιστάμμενο Β Τμήματος Γραμμής

Απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση
Σήμερα έγινε συνάντηση των συνδικαλιστικών στελεχών του ΔΙ.ΣΙ. Σπυράκη Παντελή  Σουρμελή Κωσταντίνου και Καστρινάκη Κωσταντίνου με τον προιστάμενο του  Β  Τμήματος Γραμμής  Καρυώτη Σπύρου.

Τονίστηκε η έλλειψη  προσωπικού συντήρησης γραμμής , η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής [δρεζίνες κλπ ] , και η αναγκαιότητα αξιοκρατικής ανάδειξης στα πλαίσια των προαγωγών των κατάλληλων στελεχών για την επάνδρωση των επιμέρους τμημάτων.

Μετά την αποδοχή των παραπάνω και απο τα δυο μέρη συμφωνήθηκε οτι κυρίαρχο ειναι η ασφάλεια της  κυκλοφορίας  , επίσης η επιμονή τοσο του υπηρεσιακού μηχανισμού  οσο και του συνδικαλιστικού κινήματος για την επαναπρόσληψη των μεταταγμένων και των απολυμένων για την συντήρηση της γραμμής , τον έλεγχο των εργολαβιών , και τέλος την ταχύτατη επαναφορά των μηχανημάτων γραμμής σε κατάσταση λειτουργίας.

Το Συντονιστικό Γραφείο

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν θεσμικά όργανα για να εκθέτουν τα προβλήματα και να προτείνουν λύσεις, (Σωματείο, Ομοσπονδία). Αλλοίμονο αν κάθε συνδικαλιστική παράταξη συναντά τον κάθε Προϊστάμενο ξεχωριστά. Μεγάλο φάουλ και για το ΔΙ.ΣΙ. και για τον Προϊστάμενο της Λαμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή