Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στο επαχθές χρέος της Ελλάδας ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ ;;;

Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν πολλοί σιδηροδρομικοί είχαν ζητήσει απο την ΠΟΣ να προχωρήσει στην συγκρότηση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους στον σιδηρόδρομο κάτι που ποτέ δεν έγινε ....
Η δημοσίευση απο το metaforespress.gr 
Όπως εξήγησε ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», το επαχθές χρέος στην περίπτωση της Ελλάδας είναι περιορισμένο: «Είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο εξηλεκτρισμός του ΟΣΕ, που δεν
έγινε ποτέ. Είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την οικονομία και το ελληνικό χρέος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη, ότι μόλις το 5% του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επαχθές.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε πως ο Γ.Σταθάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μόνον το 5% του δημοσίου χρέους ως «επαχθές», όταν η πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει «τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» και πρόσθεσε:

«Ή ο κ. Σταθάκης κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε σήμερα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν αν τελικά ισχύει το πρόγραμμά τους και -μονομερώς- θα 'διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους' ή 'μόνον το 5%'».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου