Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση της ΠΟΣ με τους μαθητές OAEΔ

Καιρό είχαμε να δούμε τόσα νέα πρόσωπα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΟΣ !!!!
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε έπειτα απο πρωτοβουλία της ΠΟΣ και της Γραμματείας νεολαίας η συνάντηση των εκπαιδευομένων (ΕΕΣΣΤΥ κ ΟΣΕ) με τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας .

Στην συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες εξηγήθηκε η δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο , ενώ την μεγαλύτερη εντύπωση έκανε  το ερώτημα που απηύθυνε  μαθητής . Ρώτησε λοιπόν πως η

Ομοσπονδία θα καταφέρει να μονιμοποιήσει τους μαθητές (αυτή είναι η θέση της ΠΟΣ ) όταν σήμερα εργάζονται  στον σιδηρόδρομο 3000 σιδηροδρομικοί , ενώ μέχρι και μερικά χρόνια πρίν ο αριθμός τους έφτανε τους 12 χιλιάδες !(πως θα μπορέσουν με τέτοιες συνθήκες να μονιμοποιηθούν οι 160 ;)


Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απο τα προβλήματα που ανέφεραν οι μαθητές , οι οποίοι και εξέφρασαν την θέληση τους για ένταξη στην σιδηροδρομική οικογένεια , και ήταν

Το αίτημα τους για κάρτες μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , Ρουχισμός εργασίας , η μισθοδοσία να γίνεται απο ένα φορέα (σήμερα γίνεται μέρος απο ΟΑΕΔ και το υπόλοιπο απο ΕΕΣΣΤΥ ) , συνεχής εκπαίδευση , γεύματα σε περίπτωση μετακίνησης τους άνω των 40 χλμ .


Η ΠΟΣ τόνισε την αναγκαιότητα οργάνωσης μέσα απο τα Πρωτοβάθμια Σωματεία  αλλά τονίστηκε και η ανάγκη για την συγκρότηση επιτροπών ανά χώρο εργασίας και γεωγραφικά ή  και η συνολική οργάνωση σε μια ενιαία επιτροπή .


Έγινε και πρόταση απο τον υπεύθυνο Γραμματέα της νεολαίας ,  να ενταχθούν στον Πολιτιστικό και να μπορούν να ενσωματωθούν στις δραστηριότητες που έχει ο Σύλλογος ( αθλητικά - εισιτήρια εκδηλώσεων κτλπ).


Στην εκδήλωση δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών οι μαθητές απο το ΜΑΙ για λόγους υπηρεσιακούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου