Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προγραμματισμένα 11ωρα και 12ωρα στην έλξη....

Δουλεύοντας ήλιο με ήλιο.....
Τελικά κανείς δεν έχει διδαχθεί τίποτα απο το πρόσφατο παρελθόν
Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως η ΠΕΠΕ , το Σωματείο των μηχανοδηγών , δέχεται να είναι  ίσως το μοναδικό  στην Ευρώπη που ανέχεται αυτές τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό.
Αναφερόμαστε σε προγραμματισμένη υπηρεσία σε περιφερειακό μηχανοστάσιο που ξεκινά στις 8 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ ! Στο ενδιάμεσο
και προκειμένου να εξυπηρετηθεί η Υπηρεσία στα περί νομιμότητας υπάρχει διάλειμμα - διακοπή ( παράνομη και καταχρηστική ) την οποία βάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον προγραμματισμό για να μπορεί να σπάει την εργατική Νομοθεσία. 
Για να χρυσώσει βέβαια το χάπι μετά ,πληρώνοντας κανονικά όλες τις υπερωρίες που κάνουν οι μηχανοδηγοί (3-4 κάθε μέρα ).

Φυσικά όλα αυτά γίνονται εν γνώσει της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης μην σας πούμε και με την ευλογία της , στην λογική της διαχείρισης της έλλειψης προσωπικού και της αύξησης του << εισοδήματος >> που καταδίκασε τον πλέον δυναμικό κλάδο του σιδηροδρόμου σήμερα - αιχμάλωτο και υποτελή - υποαμειβόμενο .

Αν δεν είναι έτσι , ας βγεί το <<Σωματείο>> να μας διαψεύσει . 

Είναι μια πρόταση - πρόκληση απο το στέκι της έλξης , για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές μας.

Ελπίζουμε μόνο να μην μας πουν το κοινότυπο του ....ότι ο κόσμος το <<θέλει >> και άρα δεν πρέπει να μιλάτε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου