Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση Εξέλιξης για την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας (προσαύξηση 30%)

 Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι σήμερα 19 /02 προβήκαμε σε καταγγελία στην Αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας για την πληρωμή της προσαύξησης του 30% για την 6η μέρα εργασίας .

Η  Εξέλιξη έχει επανειλημμένα θέσει το θέμα στο ΔΣ της ΠΕΠΕ , εισπράττοντας την αδιαφορία της πλειοψηφίας  .
Η αδράνεια της πλειοψηφίας του Σωματείου αλλά κυρίως η παντελώς αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προεδρείου , στην τελευταία συνεδρίαση του όταν και δεν δέχτηκε να θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις μας  , μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε μονομερώς το επόμενο διάστημα και σε αγωγές εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 





τις μειώσεις που επέφεραν στο προσωπικό έλξης οι μνημονιακοί Νόμοι  
για την διαφορά στην τιμή των υπερωριών μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου 
Για την επιστροφή του ποσού που κρατήθηκε σαν φόρο για τις χιλιομετρικές αποζημιώσεις .(με βάση τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ για το αφορολόγητο διάφορων επιδομάτων ).

ενώ 

  • Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο προσφυγής για την φορολόγηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού 




Το επόμενο διάστημα και σε συνεργασία και με άλλες παρατάξεις θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τον τρόπο που θα γίνουν οι αγωγές και το πώς θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές .


Επιπλέον θα εξατάσουμε και το θέμα της εισαγγελικής παρέμβασης για το θέμα της διάσπασης αλλά και για το θέμα με τους δρομολογιακούς χρόνους που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας .

Καλούμε τους μηχανοδηγούς σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα καθώς οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι ραγδαίες .

Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε . 


1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειαζεται να τους περιμενετε,αρκετο χαντακωμα επεσε στον κλαδο της ελξης λογω προσωπικων φιλοδοξιων,και αλλησβερισιων.οτι ειναι καλο να διεκδικησει ο κλαδος,και πρεπει να το διεκδικηση,να προβαινεται στις απετουμενες ενεργειες χωρις δισταγμους.αρκετα ανεκτηκαμε την ανυπαρξια αυτων που δεν θελουν να πανε κοντρα στους μνημονιακους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή