Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Απειλές σε μηχανοδηγό επειδή έκανε δοκιμή για διάσπαση σε εμπορικό !

Πραγματικά απίστευτες είναι οι εικόνες που είδαμε χτες στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ εικόνες που δεν τιμούν κανένα και που θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά το Σωματείο μας , το οποίο κατά την άποψη μας έχει και την καίρια ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν , αφού δεν έχει κάνει πραγματικά τίποτα για το θέμα της διάσπασης στα εμπορικά !
Έτσι όταν χτες μηχανοδηγός σε εμπορική αμαξοστοιχία ζήτησε να γίνει δοκιμή και για την διάσπαση ,
όπου και διαπίστωσε ότι ο μηχανισμός δεν λειτουργεί στην Δ/Η ζητώντας  να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκκινήσει  , απειλήθηκε ευθέως με κατάργηση απο τον μηχανοστασιάρχη βάρδιας που έλαβε τέτοια εντολή απο προϊστάμενο του , όπως δήλωσε  .

Επειδή όμως ο συνάδελφος ήταν έμπειρος , όταν ζήτησε να γίνουν οι ανάλογες παρατηρήσεις στο Φύλλο Πορείας , τότε δόθηκε εντολή σε άλλη Δ/Η να μπεί στην ουρά της αμαξοστοιχίας για να ξεκινήσει αυτή , όπως και τελικά έγινε !

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη για το κλίμα σιδηράς πειθαρχίας που έχουμε γράψει ότι θέλει να επιβάλει  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο προσωπικό έλξης , εφαρμόζοντας μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές  και πάντα φυσικά σε βάρος της ασφάλειας της κυκλοφορίας.

Εμείς θα ξαναπούμε ότι την ευθύνη για όλα αυτά , την φέρει ακέραια η ΠΕΠΕ η οποία δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τα μέλη της , αφήνοντας τον καθένα μηχανοδηγό να πράττει κατά το δοκούν .

Είναι δε βέβαιο ότι η λύση θα βρεθεί με την πεπατημένη .

Οι συνδικαλιστές μας και η υπηρεσία θα δώσουν εντολή στο Φύλλο Υπηρεσίας να μην ξαναμπεί σε εμπορικό ο συνάδελφος ή όσοι αντιδρούν προκειμένου να μην έχουμε ξανά τέτοιου είδους προβλήματα ...

Ο συνάδελφος που τόλμησε και απέδειξε με τον τρόπο αυτό πολλά σε όσους κάναν ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα με την διάσπαση , είναι ο Ν. Παν. μηχανοδηγός ΜΑΙ .




4 σχόλια:

  1. Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΡΓΩ ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗ ΒΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σηδιροδρομος του κ@λου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν επιβάτης οφείλω να εκφρασω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κο Ν. Παν. ο οποίος έπραξε τα αυτονόητα. Μπράβο και στο blog που ανέδειξε το θέμα...

    Μακάρι να μη γίνει ατύχημα γιατί αυτοί που θα πληρώσουν με τη ζωή τους θα είναι οι ίδιοι οι μηχανοδηγοί... και δεν θα είναι οι πρώτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν μπράβο.
    Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.Τώρα σχετικά με την γνώση του κανονισμού ίσως να έχει δίκιο ο Ν.Παν., αλλά σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού απ΄ότι θυμάμαι δεν θα έπρεπε να μιλάει.
    (Δηλαδή δεν εφαρμόζουμε τον κανονισμό όπου μας βολεύει.)
    Πρώην Μηχανοδηγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή