Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση ΠΟΣ στο Υπουργείο Εργασίας για το εφάπαξ

Μετά τη συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ η ΠΟΣ μαζί με τους εργαζόμενους μετέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας και το Προεδρείο συναντήθηκε με την κ. Μ. Τριανταφύλλου Διευθύντρια Οικονομικών του Υπουργείου για το θέμα της χρηματοδότησης του



ΤΑΥΤΕΚΩ που αφορά το εφ άπαξ αλλά και για το ζήτημα της ταχύτερης έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Για το τελευταίο η κ. Μ. Τριανταφύλλου δήλωσε αναρμόδια. Για το θέμα της χρηματοδότησης είπε ότι για το 2011 δόθηκε η χρηματοδότηση (η οποία και εξαντλήθηκε) αλλά για το 2012 και 2013 δεν υπάρχει προοπτική καθώς είναι συμβατική υποχρέωση η μη χρηματοδότηση των ταμείων έναντι της τρόικα.  Για το ζήτημα των μειώσεων στο εφ άπαξ εξ αιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού αυτές δεν θα ισχύσουν για όσους αποχώρησαν από την υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2013. Για όσους αποχώρησαν από την 1 Σεπτεμβρίου θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος για όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου γεγονός που  θα επιφέρει μεγάλες μειώσεις στο εφ άπαξ.

Η ΠΟΣ όπως δηλώθηκε και στους συγκεντρωμένους συναδέλφους θα κινητοποιηθεί και τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει τις δράσεις της για το συγκεκριμένο ζήτημα.




Πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου