Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ποιος φοβάται τις συνελεύσεις ; Τι λέει το άρθρο 17 του καταστατικού της ΠΕΠΕ

Ένας πραγματικός χαμός γίνεται απο την Παρασκευή μετά την κατάθεση των 77 υπογραφών απο μηχανοδηγούς που ζητούν την σύγκληση εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων.
Τα τηλέφωνα   έχουν πάρει φωτιά κυριολεκτικά λες και οι Γενικές Συνελεύσεις είναι κάτι κακό.
Εμείς πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις θα προσφέρουν τα μέγιστα για την ενημέρωση και ταυτόχρονα αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι προτάσεις που θα κατατεθούν προς ψήφιση για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς είναι γνωστό ότι στο Σωματείο πλέον  , επικρατούν
διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων και σχεδόν όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πλειοψηφικά ( μόνο το ΤΑΠΕΛ είναι ομόφωνο και αυτό όχι πάντα ).

Περιμένοντας την ανακοίνωση της ΠΕΠΕ για το πότε θα προκηρυχτούν οι Συνελεύσεις ( οι υπογραφές παραδόθηκαν στις 28-02-2014) εμείς δημοσιεύουμε το άρθρο 17 του καταστατικού που περιγράφει επακριβώς την διαδικασία.

Άρθρο 17 - ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


2 σχόλια:

  1. To κορυφαίο που έχουμε ακούσει τις τελευταίες 2 μέρες είναι ότι η ΠΕΠΕ έχει στείλει υπόμνημα στο διεκδικητικό πλαίσιο για το επίδομα ευθύνης !
    Λες και δεν το ξέραμε αυτό ...( το στέκι έχει δημοσιεύεσει και το διεκδικητικό πλαίσιο και την ΣΣΕ που προτείνει η ΠΟΣ )
    Το θέμα λοιπόν δεν είναι το ...αν έστειλε η ΠΕΠΕ εξώδικο αλλά τι πραγματικά κάνει για να διεκδικήσεις όσα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.
    Τίποτα εδώ και 22 μήνες . Αυτή είναι η απάντηση .

    Τα υπόλοιπα στις συνελεύσεις

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονιστε κυριοι της Π.Ε.Π.Ε., να ορισετε ωρες και μερες που θα μπορει να παρευρεθει κοσμος πολυς,εξαλλου για αυτο θα γινουν οι εκτακτες γενικες συνελευσεις.Αμα αρχισετε τα γνωστα κολπακια,τις βαζουμε μεσημερι,και ξεκινατε και 3ς ωρες μετα απο την προγραμματισμενη ωρα,ετσι ωστε να διωξετε με εμμεσο τροπο και αυτους που ηδη παρευρισκονται,θα δημιουργησετε ενα μπαχαλο,για το οποιο θα ειστε οι αποκλειστικα υπευθυνοι και μονο.Το δελτιο θα παει γονατο κυριοι εαν προκαλεσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή