Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

23 Μάρτη ξεκινούν οι συνελεύσεις - Τι άλλο αποφασιστηκέ στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Στις 23 Μαρτίου απο το μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης ξεκινούν οι συνελεύσεις του Σωματείου των μηχανοδηγών .

Οι συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2 σκέλη . Αρχικά θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την " Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - Επίδομα ευθύνης στον μηχανοδηγό " σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 17 του καταστατικού και κατόπιν
θα γίνουν οι απολογιστικές ετήσιες συνελεύσεις που προβλέπει το καταστατικό της ΠΕΠΕ.

Το πρόγραμμα των συνελεύσεων είναι το εξής 


  •  Κυριακή 23 Μαρτίου , μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης , ώρα 18.00
  • Δευτέρα 24 Μαρτίου , μηχανοστάσιο Δράμας - ώρα 10.30 κ μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης ώρα 17.00
  • Τρίτη 25  Μαρτίου , μηχανοστάσιο Βόλου - ώρα 10.30 κ μηχανοστάσιο Λάρισας ώρα 17.00
  • Τετάρτη 26 Μαρτίου , μηχανοστάσιο Λειανοκλαδίου , ώρα 10.30 
  • Πέμπτη 27 Μαρτίου , μηχανοστάσιο Πάτρας - ώρα 11.00 , μηχανοστάσιο Κιάτου -ώρα 17.00
  • Παρασκευή 28 Μαρτίου , μηχανοστάσιο ΜΑΙ , ώρα 17.00

Επίσης αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία , η αποστολή στην συνεδρίαση της ALE στην Νάπολι το Μάη να αποτελείται απο τους Καπιτάνο - Συρόπουλο και επαγγελματία μεταφραστή (Ο συνάδελφος Γκαντιτζικίδης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μετέχει ) . Την πρόταση υπερψήφισαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ , ενώ Εξέλιξη , Συνεργασία , Δύναμη Έλξης μειοψήφησαν ζητώντας να εφαρμοστεί ότι λέει το καταστατικό της ΠΕΠΕ.  . Απείχε από την ψηφοφορία η ΑΣΚΕ δηλώνοντας ότι πάγια θέση της είναι η αποχώρηση απο την ΑLE.


Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνουν επιστολές προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών για συνάντηση τις επόμενες μέρες με την ΠΕΠΕ , ενώ το Σωματείο θα ζητήσει απο τους μηχανοδηγούς να μην επιτρέπουν σε κανένα τρίτο  να ανεβαίνει στις μηχανές  για επόπτευση της γραμμής ή του τροχαίου υλικού ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των επισκέψεων που πραγματοποιούν ιδιώτες σε άλλες εγκαταστάσεις .

 Επιστολή θα γίνει για να μαζευτούν τα σίδερα στην γραμμή μεταξύ Δεκέλειας - Οινόης 

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Σώμα ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η πληρωμή των δικαστικών αποφάσεων για τους μηχανοδηγούς της Λάρισας και του ΜΑΙ , για το θέμα της κανονικότητας.

Τέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο παρέστη εμπειρογνώμονας που αναλαμβάνει τον ρόλο τεχνικού συμβούλου για συμβάν συναδέλφου .
Ο τεχνικός σύμβουλος ειδικός σε περιπτώσεις ατυχημάτων ενημέρωσε για τα όσα έχει διαπιστώσει ότι συμβαίνουν με παραλείψεις σε κανονιστικές διατάξεις , αλλά και με αποφάσεις που θέλουν πολύ συζήτηση για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο τροχαίο υλικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο άκουσε με προσοχή την τοποθέτηση του  , ιδιαίτερα το σημείο που έκανε λόγο για τις συνθήκες που εργάζονται σήμερα οι Έλληνες Μηχανοδηγοί , τις οποίες και χαρακτήρισε πρωτόγνωρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου