Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Aνακοίνωση Ηλεκτροδηγών ΤΡΑΜ για τις παράνομες απολύσεις συναδέλφων το 2008

Οι συνάδελφοι Ηλεκτροδηγοί του ΤΡΑΜ μας έστειλαν και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου τους για την δικαστική έκβαση της υπόθεσης της απόλυσης 2 ηλεκτροδηγών το 2008 επί Υπουργείας Χατζηδάκη .
Διαβάστε τα όσα ψευδή υποστήριξε η τότε Διοίκηση της ΤΡΑΜ , ψεύδη που κατέπεσαν στο δικαστήριο.
Η ανακοίνωση του Σωματείου >
Συνάδελφοι,
Στις 26 Φεβρουαρίου 2014, έγινε το δικαστήριο των δυο απολυμένων ηλεκτροδηγών ΤΡΑΜ Πανούση Β. & Καζάκου Χ. οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί το Μάρτη του 2008 και είχαν απασχολήσει το σύνολο του Τύπου με την
«κακή» διαγωγή τους. Εκείνη την περίοδο, όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, διαβάζοντας τις γελοίες αναφορές για την απόλυσή τους, είχαν πεισθεί για το άδικο των αποφάσεων της τότε διοίκησης της ΤΡΑΜ Α.Ε. και με τις δυναμικές τους ενέργειες είχαν καταφέρει να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στους απολυμένους.
Μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μαυρίκου στη Βουλή για το άδικο των απολύσεων, ο τότε υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης, απάντησε ότι υπάρχουν απόρρητες ιατρικές εξετάσεις που τους καθιστούν ενόχους. Έτσι, τα τότε Μ.Μ.Ε. - ασκώντας το ρόλο του εισαγγελέα - καταδίκασαν απερίφραστα τους δυο ηλεκτροδηγούς αποκαλώντας τους «πρεζάκηδες», κάνοντας ακόμα και κάποιους συναδέλφους από τα άλλα Μέσα Μεταφοράς να αναρωτιούνται ή ακόμα και να αμφισβητούν το δίκαιο των αγώνων μας. Δε συζητάμε βεβαίως για τους απολυμένους και τις οικογένειές τους, δηλαδή  για το Γολγοθά που τράβηξαν μετά την διαπόμπευσή τους και τη χλεύη που εισέπραξαν από τις τοπικές κοινωνίες τους, αφού ό,τι λένε τα Μ.Μ.Ε είναι πάντα η αλήθεια!…

Τώρα αυτό πάλι που διαδραματίστηκε στο δικαστήριο είναι η απόλυτη φαρσοκωμωδία, αφού από πλευράς της τότε ΤΡΑΜ η «βαρύτερη» κατηγορία για τον μεν Πανούση ήταν ότι έπαιρνε συχνά αναρρωτική άδεια (προσκομίζοντας πάντα τα απαραίτητα δικαιολογητικά), ενώ για τον Καζάκο ότι κοιμόταν εν ώρα οδήγησης, προκαλώντας το ξέσπασμα της Προέδρου του δικαστηρίου η οποία ζήτησε από τη συνήγορο να της εξηγήσει το πώς μπορεί να οδηγηθεί το τραμ με κοιμισμένο οδηγό, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση ότι δεν γνωρίζει, αλλά έτσι το έγραφαν οι ειδικοί της Τραμ. Όταν βέβαια ζητήθηκαν οι απόρρητες ιατρικές εξετάσεις που τους καθιστούσαν ενόχους, αυτές δεν προσκομίσθηκαν ποτέ, ούτε καν οι υπηρεσιακοί και ιατρικοί τους φάκελοι, παρά το ότι οι ίδιοι το ζήτησαν και επομένως δεν μπορεί η εταιρεία να ισχυρισθεί το ιατρικό απόρρητο.
Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικαιώσει τους δυο άδικα απολυμένους συνάδελφους μας, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό χαστούκι στους στημένους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες.


Το Δ.Σ. Σ.Η.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου