Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η ΔΙΚΑΜ θέλει να βάλει τους δόκιμους βοηθούς να κάνουν τον οδηγό μες την μαθητεία !

Το στέκι της έλξης δεν έχει μιλήσει για όλα όσα   έχουμε όλοι δει τους τελευταίους μήνες στο θέμα της ασφάλειας και των εκπτώσεων που τελευταία παρατηρούνται ( και όχι μόνο σε αυτά ).
Ωστόσο το ποτήρι ξεχείλισε και πάλι με την ανεύθυνη  ΔΙΚΑΜ που σχεδιάζει να τοποθετήσει σαν οδηγούς του βαν , δόκιμους βοηθούς μηχανοδηγούς στο υπηρεσιακό βαν στο Ρέντη κατά την διάρκεια της δίμηνης μαθητείας τους πάνω στα τρένα!
Θυμίζουμε ότι στο διάστημα αυτό ,
οι συνάδελφοι θα δουν για πρώτη φορά την γραμμή και τις πραγματικές συνθήκες εργασίας , και θα πρέπει όλοι να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι , αφού απο τον Ιούνη θα αναλάβουν καθήκοντα βοηθού , δίπλα στον μηχανοδηγό σε ένα  δύσκολο δίκτυο.


Πρόκειται λοιπόν για κορυφαία πράξη ανευθυνότητας απο τους Διοικούντες , ενώ ακέραια θα φέρει την ευθύνη η ΠΕΠΕ αν κάτι τέτοιο συμβεί.

Θα έχει συντελεστεί ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος του κλάδου μας αφού έτσι απαξιώνεται μια κορυφαία διαδικασία , όπως είναι αυτή της μαθητείας .

Το πρωί επικοινώνησε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ με την ΔΙΚΑΜ , όπου επιβεβαιώθηκε η πληροφόρηση που υπήρξε για το θέμα.

Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο συνάδελφος Γενιδούνιας , αν επιμείνει η ΔΙΚΑΜ σε αυτήν την απόφαση τον λόγο θα έχουν πλέον οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο - ΡΑΣ )  με ή χωρίς την κινητοποίηση της ΠΕΠΕ.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι τοπικοί συνδικαλιστές του ΜΑΙ και από ότι μάθαμε , υπάρχουν απόψεις που δίνουν λύσεις στο θέμα , όπως αυτή που μας μεταφέρθηκε απο συνάδελφο του ΣΤΑ ( Ν. Αγγελόπουλος ) και  λέει ότι μπορεί η ΠΕΠΕ να ζητήσει  να αναλάβει και άλλος κλάδος την υπηρεσία για ένα διάστημα. 



1 σχόλιο:

  1. Επειδή είναι αδίσταχτοι και πάνω από όλα άκρως επικίνδυνοι,τρέξτε να προλάβετε τις εξελίξεις.Ούτε για αστείο μην τους αφήσετε να κάνουν κάτι τέτοιο.Οι άνθρωποι αυτοί είναι παράδειγμα προς αποφύγην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή