Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Εξέλιξη > Γιατί καταψηφίζουμε τον απολογισμό δράσης της ΠΕΠΕ , παρών στα οικονομικά

Η Εξέλιξη ενημερώνει τους μηχανοδηγούς ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας θα καταψηφίσει τον απολογισμό δράσης δηλώνοντας παράλληλα  παρών  στον οικονομικό απολογισμό .
Ξεκινώντας απο τα οικονομικά , δηλώνουμε παρών  γιατί ποτέ δεν ενημερωθήκαμε (ή ενημερωθήκαμε κατόπιν ) για θέματα που είχαν οικονομικό αποτέλεσμα στο ταμείο του Σωματείου. 

Αναλυτικότερα οι λαμβάνοντες αυτές τις αποφάσεις , 



Δεν  ενημέρωσαν ποτέ , ούτε έθεσαν σε ψηφοφορία την πρόσληψη γραμματέα για να γράφει τις…ανακοινώσεις του Προεδρείου.

Δεν ενημέρωσαν , ούτε τέθηκε σε ψηφοφορία το κόστος - σκοπιμότητα για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που έγινε τελικά μόνο για τους φίλους και γνωστούς της πλειοψηφίας του Προεδρείου χωρίς την συμμετοχή μηχανοδηγών που στην πράξη απαξίωσαν αυτήν την απόφαση.

Δεν ενημέρωσαν , ούτε έθεσαν σε κοινή γνώση όλων των  μηχανοδηγών ότι η ΠΕΠΕ δίνει αμοιβές σε παιδιά συναδέλφων για τις μεταφράσεις της ALE . Ζητήσαμε να βγει ανακοίνωση που θα καλούσε όλους όσους επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον πράγμα που ποτέ δεν έγινε.

Διαφωνήσαμε και μειοψηφήσαμε στις αποφάσεις για την αποστολή ολόκληρης επιτροπής στην ALE το περασμένο καλοκαίρι. To Προεδρείο παραβίασε και εδώ το καταστατικό του Σωματείου .

Στον απολογισμό δράσης , η καταψήφιση οφείλεται τόσο στην έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής από την πλειοψηφία της ΠΕΠΕ , με τα γνωστά σημερινά της αποτελέσματα στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κλάδου , όσο και στην ίδια την λειτουργία του Σωματείου , που έχει γίνει αντιδημοκρατική, παραβιάζοντας πολλές φορές το καταστατικό και φτάνοντας στο σημείο τελευταία να μην  τίθενται σε  ψηφοφορία οι διαφορετικές  προτάσεις. 

Η ΠΕΠΕ λειτουργεί με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εδώ και 7 μήνες , με πρωτοφανείς αποφάσεις και μεθοδεύσεις , έχοντας καταστήσει την πλειοψηφία των μελών  του ΔΣ , μαριονέτα των ορέξεων Προέδρου και Γραμματέα που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην συνεδρίαση του ΣτΑ δεν έγινε ψηφοφορία !

Στις συνελεύσεις θα αναλύσουμε διεξοδικά  όλα όσα έχουν συμβεί.

Καλούμε τους μηχανοδηγούς να δώσουν το δυναμικό παρών και να καταψηφίσουν τους φυσικά υπεύθυνους για την σημερινή κατάντια του πλέον δυναμικού κλάδου στον σιδηρόδρομο . 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου