Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ώρα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Η πλέον κρίσιμη ημέρα  για τους σιδηροδρομικούς αφού στην σημερινή συνάντηση στις 10.30 το πρωί θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις των Διοικήσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Είναι η ώρα  οι Διοικήσεις να αποδείξουν τα όσα κατά καιρούς λένε για το προσωπικό , χάρη στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό του οποίου κυκλοφορούν τα τρένα.
Είναι η ώρα που και οι συνδικαλιστές θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν πέρα απο τα λόγια να κάνουν και πράξεις .
Με μειώσεις απο τις μνημονιακές πολιτικές που ξεπερνούν το
55% απο το 2009 , οι σιδηροδρομικοί έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε συλλογική σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ήδη η ΠΕΠΕ τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται σε συνελεύσεις με το θέμα την ΣΣΕ μετά τις 77 υπογραφές μηχανοδηγών .

Και είναι σίγουρο ότι αν τα νέα δεν είναι ευχάριστα απο την διαπραγμάτευση η απάντηση των μηχανοδηγών θα είναι ηχηρότατη με αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν στις συνελεύσεις , το ανώτατο όργανο κάθε συνδικάτου.

Εμείς που είμαστε καθημερινά μέσα στα τρένα γνωρίζουμε πολύ καλά τον παλμό και την αγανάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας των μηχανοδηγών αλλά κ των σιδηροδρομικών για την  εξαθλίωση που έχουν επιφέρει τα μνημόνια στις ζωές μας.

Το βάλτε πλάτη τελείωσε εδώ και καιρό και συμφωνίες χωρίς εργασιακή ειρήνη δεν μπορούν να προχωρήσουν .

Η διαχειριστική Ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου