Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Επιστολή ΠΟΣ στην ΓΣΕΕ για το εφάπαξ

Στο εφιαλτικό σενάριο των μεγάλων μειώσεων στο εφάπαξ λόγω των άδειων ταμείων μετά το PSI αναφέρεται η ΠΟΣ στην επιστολή της στην ΓΣΕΕ , την οποία καλεί να αναλάβει πρωτοβουλίες . Η επιστολή >
Συνάδελφοι,
 Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2014 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με Αρ.Φύλλου 313, ρυθμίζεται το ζήτημα του εφάπαξ, καθώς θεσπίζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τον εισαγόμενο μαθηματικό τύπο.

Για τους ασφαλισμένους που παραιτήθηκαν έως 31/8/2013 παραμένει ο
παλαιός τρόπος υπολογισμού όσον αφορά το ύψος του δικαιούμενου ποσού, ρυθμίζεται όμως ο

τρόπος αποπληρωμής του εντός του χρονικού ορίου μιας 15ετίας.


Για τους ασφαλισμένους που παραιτήθηκαν ή θα παραιτηθούν από την ανωτέρω ημερομηνία και εντεύθεν, ισχύει ο νέος υπολογισμός σύμφωνα με το νέο μαθηματικό τύπο, που βασίζεται στη βιωσιμότητα του κάθε Ταμείου, η οποία πέρα των άλλων ισοπεδώθηκε με το PSI, με αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάργηση του εφάπαξ, ακόμη και των εισφορών των εργαζομένων.

Για τους ανωτέρω λόγους, σας καλούμε ν’ αναλάβετε πρωτοβουλίες και να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων Ομοσπονδιών ή Φορέων για περαιτέρω συντονισμό της δράσης μας, με στόχο τη θετική  επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.


Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

        ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου