Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Eπιστολή Αλεξανδρή Γρηγόρη , μηχανοδηγού ΜΑΙ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Γρηγόρη Αλεξανδρή , μηχανοδηγού ΜΑΙ . Ο συνάδελφος εκθέτει τον προβληματισμό του για όλα τα τρέχοντα θέματα ασκώντας   κριτική για  τα όσα συμβαίνουν στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ με   το θέμα της κατανομής εργασίας μεταξύ του προσωπικού. 
Η επιστολή  του συναδέλφου >
Αρχίζω με την λαική ρήση "ψωμί δεν έχουμε , τυρί γυρεύουμε "
Έτσι το έκαναν οι συνδικαλιστές της έλξης. Λύσαμε όλα τα προβλήματα μας και
εδώ και 6 μήνες ασχολούμαστε με τις προαγωγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εντάξει και το έκαναν και τι έγινε. Ταυτοποιήθηκαν οι ήδη υπάρχοντες συν μερικούς άλλους. Θα πάρουν το επίδομα ευθύνης κ όλα ξεχάστηκαν. Οι παρατάξεις πήραν το ποσοστό τους κ όλα βαίνουν καλώς.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , η ιδιωτικοποίηση , οι προσλήψεις , το 30% της 6ης μέρας κ τόσα άλλα προβλήματα πότε θα επιλυθούν.

Πόσο σοβαρά θέλετε να μας πάρει η Διοίκηση , τι στιγμή που το πρωτεύον θέμα μας ήταν οι προαγωγές.
Οι Νόμοι που έχουν επιβάλλει τόσα χρόνια οι παρατάξεις καλά κρατούν. Κάποιοι συνδικαλιστές της έλξης , ευτυχώς όχι όλοι , έχουν λάθος συνδικαλιστική νοοτροπία.
Βγαίνει κάποιος συνδικαλιστής , εννοείται για να προσφέρει  κ επειδή το θέλει , για να "υπηρετεί" τους συναδέλφους και όχι να τον υπηρετούν αυτοί , ούτε να απολαμβάνει προνόμια έναντι των άλλων.
Διότι στην έλξη αυτό γίνεται.Έχουν ασυλία , παίρνουν τα καλύτερα και ποιο ξεκούραστα δρομολόγια κατ επιλογήν τους.
Εαν διαβάσει κάποιος το εβδομαδιαίο πρόγραμμα , θα δει πως κατανέμονται οι υπηρεσίες στο μηχανοστάσιο ΜΑΙ. Δηλαδή ανάλογα με το τι ψηφίζει κάποιος ( ΔΑΚΕ , ΠΑΣΚ , ΑΣΚΕ). Οι υπόλοιποι απο εμάς πάνε στον κουβά όπως λένε και οι παίζοντες στο στοίχημα.

Προσωπικά όλο αυτό με έχει συννάμα  νευριάσει και κουράσει.
Άλλωστε στο ίδιο καράβι είμαστε όλοι.Αν πέσουμε σε ξέρα όλοι θα βυθιστούμε.
Δεν μπορεί να εργάζονται οι περισότεροι με 4-5 ρεπό το μήνα και το καλοκαίρι να πέρνουν μόνο 10-15 μέρες άδεια.
Εύχομαι και ελπίζω οι Διοικούντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να παρακολουθούν το Διαδίκτυο , να αφουγκραστούν αυτά που γράφω διότι παρά την αναφορά μου εδώ και 1 χρόνο κ την συνάντηση μου με τον Δ/ντα Σύμβουλο και Διευθυντή ενώ πήρα όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την επίλυση των προβλημάτων , δεν έγινε απολύτως τίποτα .
Σταματήστε να αφήνετε κύριοι Διοικούντες την ΤΡΑΙΝΟΣΕ παλλαιοκομματικούς συνδικαλιστές να αλλωνίζουν διότι τα αποτελέσματα των πράξεων τους είναι σε όλους μας λίγο πολύ γνωστά.
Επιτέλους κάντε κάτι για το χάλι των μηχανοδηγών του ΜΑΙ.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβιώνουν πάντα οι ασπάλακοι.

Με τιμή 

Αλεξανδρής Γρηγόρης 
Μηχανοδηγός ΜΑΙ

1 σχόλιο: