Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Υπέρ των μηχανοδηγών - σιδηροδρομικών η απόφαση του ΣΕΠΕ για το 30% !!!!

Δόθηκε η απόφαση του ΣΕΠΕ για την προσαύξηση του 30% στους προσφεύγοντες στην Επιθεώρηση Εργασίας μηχανοδηγούς Γενιδούνια Κώστα (Αντιπρόεδρο ΠΕΠΕ )και Καραδήμα Χάρη ( Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ ).

Το ΣΕΠΕ απορρίπτει τις αιτιάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αναφέρει ότι θεωρεί ότι

υπάρχουν ΒΑΣΙΜΑ ερείσματα στην διεκδίκηση απο πλευράς των προσφευγόντων μισθωτών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προσαύξηση του 30%.

Στην γνωμάτευση επισημαίνει ότι ίσχυει το πενθήμερο και ότι για την 6η μέρα θα πρέπει να καταβάλεται ΚΑΙ συμπληρωματική ανάπαυση ενώ για τις ΔΕΚΟ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού των σχετικών θεμάτων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Καλεί δε τους προσφεύγοντες να προσφύγουν και στα πολιτικά δικαστήρια αν συνεχιστεί η παρανομία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Θυμίζουμε ότι ο Νόμος 3846 έχει αναδρομική ισχύ απο το 2010 !!!!



1 σχόλιο:

  1. Να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν στην πρωτοβουλία που πήραμε μετά απο 7 μήνες αδράνειας της ΠΕΠΕ , τον Χάρη τον Καραδήμα που επίσης έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση .
    Να ευχαριστήσω όσους απο την ΠΟΣ συμφώνησαν και ήρθε μαζί μας ο δικηγόρος της Δήμος Τσακνιάς.
    Να ευχαριστήσω τον Θέμη τον Συριόπουλο , τον άσωτο υιό της έλξης, που ανακάλυψε την διάταξη και ψάχνει καθημερινά την Εργατική Νομοθεσία.
    Είναι μια καλή απόφαση που θα υποχρεώσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ τις άλλες Εταιρίες να σοβαρευτούν.

    Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ όπως λέμε εδώ και 2 χρόνια .

    Γενιδούνιας Κώστας - Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή