Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Απίστευτα και όμως Ελληνικά στην αγορά εργασίας ....

Χτεσινό Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ με το οποίο καλεί το ΣΕΠΕ να κάνει ελέγχους και να περιφρουρήσει την Νομιμότητα.
Περιήλθαν σε γνώση μας δημοσιεύματα, αλλά και στοιχεία, για παραβατικές συμπεριφορές επιχειρήσεων με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες προφανώς με την απειλή απολύσεων ή μονομερούς επιβολής δυσμενών όρων εργασίας, εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε αυτές να συναινέσουν στην αποδοχή παράνομων και καταχρηστικών εργασιακών όρων.
Συγκεκριμένα:

-          Αλυσίδα εμπορίου ηλεκτρονικών ειδών ζήτησε από τους εργαζόμενούς τους να «συμμετέχουν στην οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας» και να προσφέρουν ο καθένας «τις καθαρές αποδοχές ενός μηνός» με δήθεν το νόμιμο τρόπο που θα τους υποδειχθεί από την εταιρία. Η συμφωνία αυτή είναι παράνομη, καθώς οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται στη συνομολόγηση όρων που ενέχουν παραίτηση από δικαίωμά τους, η οποία είναι άκυρη καθώς αντιβαίνει σε θεμελιώδεις κανόνες αναγκαστικού δικαίου για την προστασία των νομίμων αποδοχών τους. 
-          Αλυσίδα επισιτιστικών καταστημάτων - καφέ ζητά από τους εργαζόμενους της να συνομολογήσουν στην αποδοχή παράνομου και καταχρηστικού πρόσθετου όρου - ρήτρας στη σύμβασή τους, με την οποία δεσμεύονται, εφόσον λυθεί η σύμβασή τους, να μην απασχολούνται για ένα χρόνο οι ίδιοι και … οι συγγενείς τους α΄ βαθμού σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση.

Η εταιρία προφανώς έχοντας ανακαλύψει το «μυστικό του καφέ», μέσα από το εφεύρημα της ρήτρας απαγόρευσης ανταγωνιστικών πράξεων και της απειλής επιβολής κυρώσεων, επιχειρεί όχι μόνο να πετύχει ανέξοδες γι’ αυτήν απολύσεις, αλλά και να διαπλάσσει την εργασιακή συνείδηση των εργαζομένων της μέσω της εμπέδωσης ενός κλίματος φόβου.

Καλούμε τις συγκεκριμένες εταιρείες να επανέλθουν άμεσα στο δρόμο της νομιμότητας και να απόσχουν από πράξεις και ενέργειες που θίγουν τα δικαιώματα των συνάδελφών μας.
Ζητούμε από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σ.ΕΠ.Ε.,όπου κοινοποιείται η παρούσα, να περιφρουρήσουν τα ελάχιστα ίχνη νομιμότητας που έχουν απομείνει και να προβούν σε αυστηρούς και ουσιαστικούς ελέγχους σε εργοδότες για τους οποίους γίνονται γνωστές τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίοι πιθανότατα να εμφανίζονται τυπικά εντάξει προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Η ΓΣΕΕ μαζί τις Οργανώσεις – Μέλη της και με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας,θα συντονίσει τις ενέργειές για την αναχαίτιση τέτοιου είδους παραβατικών συμπεριφορών, που δεν θίγουν μόνο τα δικαιώματα, αλλά και την ίδια την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας, άρα και όλων μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου