Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Στον αέρα επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ – 500 Εκ.Ευρω χάνουν τα Ταμεία κάθε χρόνο

 Καταργούνται από 1η Ιουλίου οι 47 πόροι και χάνουν τεράστια έσοδα 28 Ταμεία
- Άγνωστο πως θα καταβάλλονται οι συντάξεις και τα εφάπαξ μετά τη μείωση και της Κρατικής ενίσχυσης 
- Δείτε αναλυτικά ποιοι πόροι υπέρ τρίτων καταργούνται

Τα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης βρίσκονται ήδη στο κόκκινο. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι δίδεται η χαριστική βολή. 
Βάσει μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας από 1η Ιουλίου καταργούνται συνολικά 47 πόροι υπερ τρίτων, καταργούνται δηλαδή, οι πόροι 28 ταμείων και ουσιαστικά μπαίνουν σε περιπέτειες τόσο οι επικουρικές συντάξεις που δίνουν, όσο και τα εφάπαξ.

Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 καταργούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” μια σειρά διατάξεων που προέβλεπαν την είσπραξη κοινωνικών πόρων υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και των Επαγγελματικών Ταμείων Υποχρεωτικής Ασφάλισης, αλλά και οι διατάξεις που αφορούν το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και τον ΟΑΕΕ.

500.000.000 ευρώ το χρόνο χάνουν τα Ταμεία Επί της ουσίας λοιπόν εκτός από τη δραματική μείωση στην κρατική επιχορήγηση, βάσει μνημονίου και πάλι, τα Ταμεία χάνουν και τις εισφορές που υπολογίζονται σε μισό δισεκατομμύριο το χρόνο.

Η μαύρη τρύπα που προκύπτει δεν μπορεί να καλυφθεί, καθώς η χώρα μαστίζεται από ανεργία και έτσι μόνο για μειώσεις και όχι για αυξήσεις φόρων μπορούμε να μιλάμε και έτσι παραμένει άγνωστο πως θα επιβιώσουν τα Ταμεία.




















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου