Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών για ΣΣΕ - πρόβλημα με τα κλιμάκια

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών με τίτλο " Το success story της ΣΣΕ (ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ ) κράτησε 1 βδομάδα "
Συναδέλφισσες – φοι  
Δεν πέρασε ούτε  1 εβδομάδα για να αποδομηθεί στην πράξη  το δήθεν success story της πρόσφατα υπογεγραμμένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δεν πρόλαβε
καν  να στεγνώσει  το μελάνι από την  προκλητική ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ για την Σύμβαση  και με την εξόφληση Απριλίου  όλοι οι σιδηροδρομικοί κατάλαβαν πολύ καλά , και στην τσέπη τους , τι σήμαινε η   στήριξη της  πολιτικής των δοτών μνημονιακών Κυβερνήσεων , από την Ομοσπονδία μας.

Το κατάλαβαν γιατί στον Όμιλο ΟΣΕ -και μετά φυσικά την υπογραφή της ΣΣΕ από τις Κυβερνητικές ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ - τα λογιστήρια εφήρμοσαν την πλέον ακραία διάταξη του μισθολογίου της φτωχοποίησης , αυτήν που προβλέπει την αξιολόγηση του προσωπικού   πριν την οικονομική προαγωγή σε ανώτερη μισθολογική βαθμίδα. Και αφαίρεσαν από εκατοντάδες συναδέλφους ποσά από τους βασικούς τους μισθούς .
Σε αυτούς λοιπόν που μας χαρακτήρισαν οπαδούς της μιζέριας, σε αυτούς που πρόδωσαν για πολλοστή φορά την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, σε αυτούς που επικαλέστηκαν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων  όταν οι ίδιοι απόφασιζαν πίσω από κλειστές πόρτες και με υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την υπογραφή της πρόσφατης ΣΣΕ , στους Σαμαροφύλακες που θέλουν σταθερά βήματα μπροστά έστω και αν αυτά οδηγούν στον γκρεμό ,  απαντάμε.
Οι σιδηροδρομικοί δεν φοβούνται , δεν εκβιάζονται , θυμούνται καλά.
Οι σιδηροδρομικοί δεν συμβιβάζονται .
Οι σιδηροδρομικοί έχουν αξιοπρέπεια.
Οι σιδηροδρομικοί αγωνίζονται ΜΑΖΙ με όλους τους εργαζόμενους , τους άνεργους και συνταξιούχους ,  για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και την ανατροπή των δοτών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών  που καθηλώνουν ,  καθυποτάσσουν  και απαξιώνουν  το συνδικαλιστικό κίνημα.


Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών τονίζει

Κανείς σιδηροδρομικός δεν θα πρέπει να χάσει οικονομική προαγωγή , δεν θα πρέπει να περάσει ο θεσμός της αξιολόγησης , δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω εξαθλίωση των συναδέλφων μας .


Συντονισμός και δράση ΤΩΡΑ , πριν να είναι αργά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου