Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τι συζητήθηκε - αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις το ΔΣ της ΠΕΠΕ σήμερα , συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της ΣΣΕ με τις γνωστές διαφωνίες των παρατάξεων ( ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ ) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους , ενώ την διαφωνία τους εξέφρασαν οι υπόλοιπες παρατάξεις ( Εξέλιξη , Συνεργασία , Δύναμη Έλξης , ΑΣΚΕ).
Αποφασίστηκε ότι 


Θα γίνει γράμμα για το θέμα με τoν 1 μηχανοδηγό στα IC 
Θα γίνει επιστολή για τα θέματα του τροχαίου υλικού , ενώ θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά για το ..θέμα της διάσπασης.
Θα γίνει εξώδικο για τις προσλήψεις στον κλάδο προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία.

Μετά απο πρόταση του Προέδρου του Σωματείου Τουρλή Βασίλη , θα προσκληθεί ο συνάδελφος Γιώργος Δράκος στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ , για να εξηγήσει τα παράπονα που εξέθεσε για το θέμα των μετατάξεων με τις πρόσφατες επιστολές του .( τις οποίες δημοσίευσε το στέκι της έλξης.)

Για το θέμα των διανυκτερεύσεων σε Πάτρα και Δράμα, ο Πρόεδρος είπε πως αποτελεί πλέον ευθύνη των τοπικά Προϊσταμένων Τμημάτων , για το θέμα με την πληρωμή της δικαστικής απόφασης στους συναδέλφους στην Λάρισα ο Πρόεδρος τόνισε πως θα πληρωθούν στο προσεχές διάστημα . 

Για το θέμα της διεκδίκησης της προσαύξησης του 30% για την 6η μέρα , η εισήγηση του Προέδρου ήταν να δει το θέμα η ΠΕΠΕ σε συνεργασία με την ΠΟΣ

Η απόφαση της ΠΕΠΕ είναι ότι ΔΕΝ πρέπει κανείς μηχανοδηγός να χάσει οικονομική προαγωγή σε βαθμίδα  σε αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε με την τελευταία εξόφληση για αρκετούς μηχανοδηγούς.

Για το επίδομα ευθύνης , περιμένουμε την Νομοθετική Ρύθμιση που θα πρέπει λογικά να γίνει στο ίδιο σχέδιο Νόμου , όπου υπάρχει και η τροπολογία για τις υπερωρίες.

Έγινε κουβέντα για την τελευταία συνεδρίαση της ALE στην οποία παρεβρέθηκαν οι Συρόπουλος κ Καπιτάνος , και για τα προβλήματα που δημιουργεί η διαλειτουργικότητα σε κάποιες χώρες , ενώ το προσεχές φθινόπωρο υπάρχει στην ALE συνέδριο για την εκλογή Προέδρου ( Βουκουρέστι ) όπου και θα είναι υποψήφιοι ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδικάτου και ο νυν Ισπανός Πρόεδρος τον οποίο στηρίζει κ το Σωματείο μας ( έχουμε δικαίωμα 1 ψήφου ).
Τον Ιούνιο στην νέα συνεδρίαση της ERA θα παραστεί ο συνάδελφος Καραχάλιος Νίκος , εκπροσωπώντας την ALE μέσω της ΠΕΠΕ.

Τέλος λύθηκε το θέμα με τις ιατρικές εξετάσεις των υποψηφίων Δοκίμων Βοηθού μηχανοδηγού , στο οποίο αναφέρθηκε προχτές το στέκι της έλξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου