Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σύστημα διττής εκπαίδευσης στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.

Μια συμφωνία της ΕΕΣΣΤΥ με την Deutsche Bahn  που λέει πολλά ενόψει ιδιωτικοποίησης και ουσιαστικά εξασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό για τα επόμενα χρόνια στους υποψήφιους αγοραστές. 
Ένα βήμα πριν την εφαρμογή του συστήματος Διττής Εκπαίδευσης και στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο βρίσκεται η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Ο Πρόεδρος και Διεύθυνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε στη Γερμανία προκειμένου να συνάψει και επίσημα συμφωνία με τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους D.B. - Deutsche Bahn έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση ανέργων νέων.

Το διττό σύστημα συνδυάζει θεωρία και πρακτική εξάσκηση, με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση η οποία θα πραγματοποιείται στα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια της εταιρείας υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση, που θα έχει διάρκεια από 2 έως 3 χρόνια, θα δίνουν εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν αναγνωρισμένο πτυχίο από τα Υπουργεία παιδείας της Ελλάδας και  Γερμανίας καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., κ. Στέφανο Αγιάσογλου και έχει στόχο την ανάπτυξη αλλά και τη διασφάλιση της  τεχνογνωσίας στη νέα γενιά του  Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Η προγραμματισμένη συνάντηση του κύριου Στέφανου Αγιάσογλου με κλιμάκιο των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις των Γερμανικών Σιδηροδρόμων, στη Φρανκφούρτη και το Μάνχαϊμ. 

Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε. υποδέχτηκε ο Υφυπουργός για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Έλληνας Πρέσβης στη Γερμανία και εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Με την υπογραφή της συμφωνίας εξασφαλίζεται άμεσα η απασχόληση περίπου 140 Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις νόμιμες απολαβές μαθητείας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος της πρακτικής τους εκπαίδευσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου