Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση απο Εξέλιξη για όσα συνέβησαν στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Nα πάρουν θέση οι παρατάξεις για όσα συμβαίνουν στην λειτουργία της ΠΕΠΕ ζητά η Εξέλιξη.
Συνάδελφοι , συναδέλφισες 
Επικοινωνούμε μαζί σας για να καταγγείλουμε την αλήτικη συμπεριφορά του Προέδρου του Σωματείου μας , Τουρλή Βασίλη και την ανοχή – στήριξη  που επέδειξαν σε αυτήν οι  εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ  και ΠΑΣΚ  , επιδιώκοντας να βάλουν δυναμίτη στα θεμέλια της ΠΕΠΕ.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου , επιτέθηκε φραστικά στον Νόμιμα Εκλεγμένο  εκπρόσωπο μας στο ΔΣ της ΠΕΠΕ και Αντιπρόεδρο του Σωματείου , φωνάζοντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ότι τον  γράφει στα αρχ…. του
Με αυτά τα λόγια ,   ήθελε να πεί ότι
γράφει στα αρχ…..του τους 41 μηχανοδηγούς που ψήφισαν την Εξέλιξη και
εκπροσωπεί εκεί  σήμερα ο συνάδελφος Γενιδούνιας , αύριο ίσως κάποιος άλλος.

Γιατί στην ουσία , ο Πρόεδρος αυτό εννοούσε. Ξέρει πολύ καλά άλλωστε τι κάνει. 

Αφού έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις πρόσφατες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων για το επίδομα ευθύνης και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι θα το κόψουν στους οδηγούς των λεωφορείων (….) αφού φασιστικά και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα  δεν επέτρεψε να μπουν σε ψηφοφορία άλλες προτάσεις στις συνελεύσεις  ,  αφού τους τελευταίους 18 μήνες δεν έχει λυθεί ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα , αφού χαρακτηρίζει ως ψεματάκια και  ανυπόστατη την πραγματικότητα  των 6 ωρών στα  χειριστήρια στα κυκλώματα Πάτρας κ Κιάτου επιτρέποντας την παραβίαση όλων των κανονισμών σε βάρος του μηχανοδηγού κ αδιαφορώντας για τα προβλήματα των συναδέλφων σε Τρίπολη,Δράμα,Πάτρα(Διανυκτερεύσεις) μεταθέτοντας την ευθύνη στους μηχανοστασιάρχες , σήμερα  προχώρησε  στην υλοποίηση του τελικού του στόχου που δεν είναι άλλος από την προσπάθεια διάλυσης του Σωματείου , όπως επιτάσσει η Κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί πιστά.

Κυβερνητική Πολιτική που θέλει την απαξίωση  και  την διάλυση των πλέον ισχυρών από αυτά για να προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων στον σιδηρόδρομο για να έχουμε ....σταθερότητα.

Για αυτό μας προκαλεί  συνεχώς , για αυτό και διέλυσε με τις ύβρεις του την χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ , γιατί δεν ήθελε να μπεί σε ψηφοφορία η πρόταση της ΑΣΚΕ για τους χρόνους δρομολογίων πόσο μάλλον  οι  δικιές μας για τον προγραμματισμό εργασίας και η παρέμβαση μας για να συζητηθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ουσιαστικά τα προβλήματα στα περιφερειακά μηχανοστάσια.

Ε λοιπόν  Πρόεδρε  , είσαι βαθιά νυχτωμένος . Δεν θα σου κάνουμε την χάρη.

Στην χτεσινή αλητεία που σε χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο  εμείς ΑΠΑΝΤΑΜΕ.

Η Εξέλιξη , θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ενότητα του Σωματείου , θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επαναφορά της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του κλάδου και για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ όσων υπηρετούν τις πολιτικές των μνημονίων.

Ακόμα και στελέχη της ΔΑΚΕ Έλξης με πολυετή εμπειρία στο Σωματείο  κατά την διάρκεια της  συνεδρίασης , χαρακτήρισαν ΜΗ ΣΟΒΑΡΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ  την λειτουργία του Σωματείου , ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ακόμα περισσότερο τον Πρόεδρο και προκαλώντας την μετέπειτα συμπεριφορά του.

Καλούμε και  τις υπόλοιπες παρατάξεις να πάρουν δημόσια θέση για όσα συμβαίνουν στο Σωματείο μας.

Εξέλιξη – Ιούνιος 2014 

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΜΦΗ !!κατά του προέδρου εδώ και τώρα.Μήπως νοιάζεται αυτός τι θα γίνει το σωματείο;Αυτός σπρώχνει τον καιρό να συνταξιοδοτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή