Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σαν τα κοκόρια , ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ τσακώνονται στην ΓΣΕΕ ...


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα καυγά από τα παλιά στην ΓΣΕΕ , με την ΔΑΚΕ να επιτεθείτε στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ  Γιάννη Παναγόπουλο , με ανακοίνωση της στις 18 Ιουνίου  με  τίτλο ¨Ο Αυτοκράτορας είναι γυμνός" και την ΠΑΣΚΕ να ανταπαντά με χτεσινή ανακοίνωση της μιλώντας για παραλήρημα του Γενικού Γραμματέα Νίκου Κιουτσούκη.

Μόνη κερδισμένη η 3η μνημονιακή Κυβέρνηση που κάνει κυριολεκτικά παρέλαση επιβάλλοντας συνεχώς μέτρα, αφού τα συνδικάτα είναι ανύπαρκτα.
Δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις των παρατάξεων για να πάρετε μια ιδέα > 

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ  >Ο … “ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ” ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!

Την ώρα που οι θεσμοί στην Ελλάδα δέχονται ισχυρότατο πλήγμα στην αξιοπιστία τους, κάποιοι απ΄ αυτούς που τους εκπροσωπούν, αντί να τους προστατέψουν επιδίδονται σε μηχανορραφίες και σε “εξωθεσμικές” συναλλαγές υπονομεύοντας τους περαιτέρω.

Από τη μια η ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τα … “ΤΑΞΙΚΑ” παζάρια του Φωτόπουλου και από την άλλη ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, στήνει ανίερες συμμαχίες χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο, ώστε να διασωθεί συνδικαλιστικά και πολιτικά. Δυστυχώς σε αυτή του την απέλπιδα προσπάθεια συνέβαλαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, μιας και σε κρίσιμα ζητήματα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ο εν λόγω, του παρέχουν σανίδα σωτηρίας.

Είναι πλέον σαφές ότι ο … “Αυτοκράτορας” είναι γυμνός !!! Βασίζεται σε ευκαιριακές πλειοψηφίες υποσχόμενος ανταλλάγματα. Είναι πλέον καθαρό ότι ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, χρησιμοποιεί κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, αγνοώντας επιδεικτικά την ύπαρξη των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων στη συνομοσπονδία και χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο, όχι για να του προσδώσει την αξία και την αίγλη που έπρεπε να έχει, αλλά για να διασώσει τον εαυτό του και τον εγωισμό του.

Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις δομές και τους φορείς του συνδικάτου ως “φέουδό” του και ως μοχλό εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων δικών του και ενός, μικρού ευτυχώς, “κονκλαβίου συνταξιούχων” τους οποίους εκτρέφει συστηματικά.

Η θεσμική εκτροπή και ο κατήφορος στον οποίο οδηγεί τα όργανα του κινήματος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνουν αποδεκτά από την παράταξή μας!!!

Η καταδίκη τέτοιων φαινομένων είναι αυτονόητο καθήκον όλων μας και σ’ ότι μας αφορά με την ευθύνη που μας αναλογεί θα αναλάβουμε, όπως μέχρι σήμερα έχουμε πράξει, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες θωράκισης και προάσπισης των θεσμών και των θεσμικών οργάνων του κινήματος. Δεν θα του επιτρέψουμε να μετατρέψει την συνομοσπονδία σε “ορειβατικό σύλλογο”…

Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έδωσε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, και παρά του ότι είχε απέναντί της το σύνολο των… “ταξικών δυνάμεων”, τις ανίερες και ετερόκλητες συμμαχίες κάποιων δικών μας στελεχών αλλά και τις υπόγειες συνεργασίες κομματικών παραγόντων της Συγγρού με στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ, εξέλεξε 10 μέλη στη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Οι παραπάνω ανίερες και ετερόκλητες συμμαχίες αφενός στέρησαν από την ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ την πρωτιά και την Προεδρία της ΓΕΝΟΠ και αφετέρου μετά και την προσχώρηση του Προέδρου του Σπάρτακου και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ στο ψηφοδέλτιο Φωτόπουλου, έδωσαν το “φιλί της ζωής” στο… υπόλοιπο της ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ.

Για εμάς οι καρέκλες δεν ήτανε ποτέ αυτοσκοπός. Όπως μέχρι σήμερα έτσι και τώρα με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη της ΔΑΚΕ και με τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ, θα δώσουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα ώστε να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας προασπιζόμενοι τα δίκαια των εργαζόμενων και των πολιτών.

Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ που άντεξαν, δεν ενέδωσαν στις πιέσεις και δεν συμμετείχαν στις κάθε λογής συνδιαλλαγές και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν.

Είναι φυσικά αυτονόητο ότι για όσα από τα στελέχη μας στήριξαν άλλα ψηφοδέλτια εκτός από το ψηφοδέλτιο που επίσημα κατέθεσε η ΔΑΚΕ, ισχύουν απαρέγκλιτα όσα ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της παράταξής μας (άρθρο 22 παρ. Γ4 κανονισμός λειτουργίας ΔΑΚΕ Ι.Τ.).
Τέλος, το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα:
ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΔΑΚΕ    ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ
                                                    ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ
                                                    ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ
                                                    ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ
                                   Η ΔΑΚΕ   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΜΑΓΑΖΙ” ΚΑΝΕΝΟΣ!!!
ΑΝΗΚΕΙ & ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Και η απάντηση της ΠΑΣΚΕ

           ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα της 18 Ιούνη, αν και υπογράφεται από ένα ανύπαρκτο - σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης – γραφείο τύπου, ο παραληρηματικός της χαρακτήρας υποδηλώνει το συντάκτη της. 
Το παραλήρημα του συντάκτη της δεν αξίζει απάντησης παρά μόνο μιας επισήμανσης ότι εκφράζει τα προσωπικά ιδεολογικά και πολιτικά αδιέξοδά του. Αυτά βέβαια τα αδιέξοδα δε μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να τα μεταφέρει στη θεσμική έκφραση της ΓΣΕΕ, να μετατρέψει τη δική του «κρίση» σε κρίση της ΓΣΕΕ.   
Ωστόσο οι συκοφαντίες και η παραπληροφόρηση, διαστρεβλώνουν την αλήθεια  την οποία οφείλουμε να αποκαταστήσουμε, διότι 
ΕΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΊΝΗΜΑ ΜΕ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ – ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ
ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ - ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ- ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Στάση και πολιτική που δυστυχώς ακολουθεί ο κ. Κιουτσούκης, χρησιμοποιώντας με τον πιο ευτελή τρόπο την θέση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ αλλά και της παράταξης της ΔΑΚΕ. 

Διότι η αλήθεια είναι ότι :

αυτός αντικειμενικά δεν εκπροσωπεί ούτε κατ’ ελάχιστο τη δεύτερη σε δύναμη παράταξη του Συνδ. Κινήματος καθώς από 4ος αναπληρωματικός ως μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ βρέθηκε -ελέω κόμματος (που κατ’ ομολογία αντιπάλων αλλά και φίλων και μελών της παράταξής του, δε σεβάστηκε) και μηχανισμών - μέσω αθρόων παραιτήσεων στη θέση του Γεν. Γραμματέα !!

Αυτός κατόρθωσε να κόψει στο πρόσφατο συνέδριο την παράταξη του στη μέση (αφού το κόμμα του τον ξαναμάζεψε) και σήμερα ακόμα και τους εκλεγμένους συναδέλφους του τους αποκαλεί «δοτούς» και «νόθους»  (γιατί άραγε ;..).
Ενώ αυτός δηλώνει ότι «βγάζει σπυράκια» και μόνο με το άκουσμα της λέξης «ΑΡΙΣΤΕΡΑ», μεθοδεύει και  υπονομεύει, με στελέχη της τέως Αυτόνομης Παρέμβασης, κάθε λειτουργία και προσπάθεια της ΓΣΕΕ,  από τη στιγμή που δεν υπηρετούνται οι προσωπικοί τους σχεδιασμοί και οι κομματικές στοχεύσεις.
Η ΠΑΣΚΕ  η διαχρονικά μεγάλη  δημοκρατική – προοδευτική παράταξη, η μεγαλύτερη δύναμη στα συνδικάτα αυτής της χώρας, δίνει καθημερινά μάχες με όλους τους εργαζόμενους για να μείνουν όρθιες οι δομές τους συνδικαλιστικού κινήματος, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχουν αντιστάσεις και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για την πορεία του μαζικού κινήματος πανευρωπαϊκά.
Η παράταξή μας , η ΠΑΣΚΕ  ΣΤΗΡΙΖΕΙ καθολικά και ανεπιφύλακτα  το γραμματέα της, Γιάννη Παναγόπουλο. 
Άρα τα  παραληρηματικά περί «γυμνού αυτοκράτορα  ορειβατικών συλλόγων» και άλλα συκοφαντικά, για μας αποτελούν «ηρωικές», αλλά ταυτόχρονα και «πένθιμες» κραυγές μιας προσωπικής στρατηγικής που μόνο στόχο έχει την εσωτερική κατανάλωση ενάντια σε ανύπαρκτες πολιτικές και προσωπικά αδιέξοδα. 
Είναι όμως παγκοίνως γνωστό ότι ελάχιστοι στηρίζουν τον κ. Κιουτσούκη από την παράταξη της ΔΑΚΕ ενώ αυτός έχει την ανεπιφύλακτη στήριξη μόνο των στελεχών της τέως Αυτόνομης Παρέμβασης.
Η παραληρηματική και ανόητη στην ουσία της ανακοίνωση  βγήκε από υποχρέωση και σκοπιμότητα, όπως εύκολα αντιλαμβάνονται οι  «παροικούντες»
Υποχρέωση να φανεί ότι στηρίζει την παράταξή του στη ΓΕΝΟΠ.
Σκοπιμότητα μήπως συγκροτήσει συμμαχία στο εγχείρημα της προσωπικής του διάσωσης.
Η ΔΑΚΕ ως παράταξη – παρά τις ιδεολογικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές  διαφορές – μας είναι απολύτως ΣΕΒΑΣΤΗ  όπως και κάθε παράταξη που με δημοκρατικούς όρους έχει συγκροτηθεί.
Με την ΔΑΚΕ συγκροτήσαμε Προεδρείο. 
Η ΔΑΚΕ μας υπέδειξε και γι’ αυτό σεβαστήκαμε τον κ. Κιουτσούκη. 
Αλλά η υπόδειξη δε σήμαινε ότι θα λειτουργούσε ως εκπρόσωπος άλλης, εκτός προεδρείου  παράταξης όχι απλά ταυτιζόμενος αλλά κυριολεκτικά, μεταφέροντας τις απαιτήσεις της στη λειτουργία της ΓΣΕΕ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΣΕ ΤΙ «ΤΡΟΧΙΑ» ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ.
Η ΔΑΚΕ πρέπει να αποφασίσει αν στηρίζει το αντιπροσωπευτικό προεδρείο στη ΓΣΕΕ  ή το παραπροεδρείο του «Γραμματέα»  με την τέως Αυτόνομη Παρέμβαση (όπου μάλιστα απειλούν ότι θα το θεσμοθετήσουν αν η ΠΑΣΚΕ δεν πάει με τα νερά τους και δεν αλλάξει τον γραμματέα της !! (εδώ γελάνε ).
Η ΔΑΚΕ και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί της, οι «νόθοι» και «δοτοί» κατά τον κ. Κιουτσούκη πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι έρμαια του «διαίρει και βασίλευε» και παραδομένη στις προσωπικές επιλογές του 
Η ΔΑΚΕ πρέπει να αποφασίσει αν θα γίνει μία συζήτηση των δύο παρατάξεων (κάτι που ο κ. Κιουτσούκης απέρριψε ), ώστε να ειπωθεί η αλήθεια για τα έργα και τις ημέρες του με στοιχεία και όχι οι “αλήθειες” που εφευρίσκει για να παραπλανεί.
Η ΔΑΚΕ πρέπει να αποφασίσει για τις δικαιούμενες εκπροσωπήσεις της που φίλοι και γνωστοί του κ. Κιουτσούκη κατέχουν ή διεκδικούν, ενώ ακόμα και μη δικαιούμενες (π.χ αντιπροεδρία ΟΑΕΔ) τις τάζει σε 5-6 προκειμένου να τους προσεταιρισθεί.
Δημοσίως απαντάμε στο παραλήρημα ενός ατόμου που έχει χάσει «τ' αυγά και τα πασχάλια»
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
Μας απειλεί με αδιέξοδα...............
Στη Δημοκρατία όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν όργανα και δημοκρατικές διαδικασίες που τα επιλύουν.
Αυτό  έγινε και για την επιλογή του επιστημονικού δ/ντή του ΙΝΕ  και δυσαρέστησε τον κ. Κιουτσούκη και τους όψιμους συνεταίρους του που ήθελαν να επιβάλλουν κομματικό στέλεχος της αρεσκείας τους. 
Από πότε είναι εξωθεσμική συναλλαγή η εφαρμογή της αρχής της πλειοψηφίας και η τήρηση του καταστατικού της ΓΣΕΕ ;
Από πότε είναι νόμιμο – συνταγματικό και κυρίως συναδελφικό, να επιχειρείται ο αποκλεισμός ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ σωματείων  από το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να κυριαρχήσουν αυτοί που έχουν διαλύσει την ΓΕΝΟΠ και την έχουν κάνει «σκιά» του εαυτού της ;
Οι καθημερινές καταγγελίες του κ. Κιουτσούκη κατά πάντων αποτελούν όλη του τη στρατηγική. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η  τελευταία φορά που  ασχολούμαστε μαζί του. 

Το ρόλο και την ευθύνη  εκάστου τα προσδιορίζουν οι εργαζόμενοι. Απλά αυτή την αλήθεια οφείλουν όλοι να την κατανοήσουν.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Πιο ευστοχη παρομοιωση δεν μπορουσε να γινει!!......εν τω μεταξυ η συγκυβερνηση που ξεκαθαρα πλεον φαινεται οτι κοιταει τις πολιτικες και δεν την απασχολουν τα οικονομικα προβληματα που δημιουργει καθως θελει να επιβαλλει τον νεοφιλελευθερισμο με καθε τροπο αλωνιζει και σαφως πρεπει να συμπερανουμε οτι οι συνδικαλιστες που σφυρανε αδιαφορα παιζουν εσκεμμενα το παιχνιδι της.Αλλωστε καποιοι απο αυτους ειναι και οπαδοι του νεοφιλελευθερισμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή