Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σαν σήμερα 1 χρόνο πρίν , ξεκινά η προσπάθεια για προγραμμισμό εργασίας στο ΜΑΙ !

Απο εδώ ξεκινά και η μεγάλη κόντρα στο Σωματείο!
Πρόκειται για την καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας που έκανε η Εξέλιξη για τον προγραμματισμό Εργασίας στο ΜΑΙ.
Φυσικά , η καταγγελία γινόταν ενάντια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αλλά την υπερασπιστική της Εταιρείας ,ανέλαβε η 5η φάλαγγα των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ , αφού είναι γνωστό ότι ο προγραμματισμός στα μηχανοστάσια περνάει πρώτα απο τους συνδικαλιστές που μοίραζαν μεροκάματα και υπηρεσίες κατά το δοκούν προς άγρα ψήφων.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό , 

ο Προγραμματισμός στο ΜΑΙ γινόταν σε ημερήσια βάση και οι μηχανοδηγοί πέρναν τηλέφωνο στις 2 το μεσημέρι για να πληροφορηθούν που εργάζονται την επομένη !

Θυμίζουμε στους μηχανοδηγούς , 
  • τους παπαγάλους που μιλούσαν για Ολλανδούς που έχουν συμφωνήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα πάρουν εκατομμύρια για τον προγραμματισμό , αυτούς που έπλεκαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και πλεκτάνες απίστευτες για να πολεμήσουν... τον προγραμματισμό εργασίας.
  • θυμίζουμε την προσπάθεια των ίδιων ανθρώπων να πείσουν ότι αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ 
  • θυμίζουμε σε όλους τους συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στο Ρέντη , που προσπάθησαν ανεπιτυχώς και για 2 μήνες ( μέχρι να λήξει η υπόθεση στο ΣΕΠΕ) να καλλιεργήσουν κλίμα σύγκρουσης μεταξύ νέων και παλαιών μηχανοδηγών. 

Θυμίζουμε τι γινόταν 10 και πλέον χρόνια στο ΜΑΙ , το μοναδικό μηχανοστάσιο στην χώρα που έχει αδικήσει τόσο τον εαυτό του για να εξυπηρετεί τις προσωπικές φιλοδοξίες συνδικαλιστών και την δίψα τους για εξουσία .

Όλα αυτά , ένα χρόνο μετά , είναι παρελθόν. 

Υπάρχει πλέον εβδομαδιαίο πρόγραμμα , (θα μπορούσε να ήταν και μηνιαίο σύμφωνα με την απόφαση) , οι Ολλανδοί ακόμη έρχονται (δεν υπήρξαν ποτέ φυσικά ,αλλά τα τελευταία απαράδεκτα κυκλώματα τα φτιάξανε συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στο ΜΑΙ)  και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των  μηχανοδηγών αναγνωρίζει  την χρησιμότητα του προγραμματισμού στην καθημερινότητα τους , γυρνώντας την πλάτη στα παπαγαλάκια.

Φυσικά αυτά , ανακάλυψαν  τώρα και τους ρυθμούς της  εργασίας για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην υγεία των μηχανοδηγών.  Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα  που πέρυσι λύσαγαν ενάντια στην ύπαρξη προγραμματισμού γιατί δεν "βγαίνει" η υπηρεσία , όπως έλεγαν. 

Θυμόμαστε όλοι στο ΜΑΙ το μοτό τους  > Πως θα πάνε τα εμπορικά ; Λες και αυτοί είναι Υπηρεσία !( Το απέδειξαν άλλωστε και πριν 2 βδομάδες , τα εμπορικά πάνε , ακόμα και αν 2 συνάδελφοι κρεμμαστούν στον τοίχο με εκτός υπηρεσίας)

Εμείς απλά τους λέμε , ότι δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι απο τον προγραμματισμό.
Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν.

Γιατί σιγά - σιγά και με μεγάλη προσπάθεια , έρχονται οι μεγάλες αλλαγές , σε ένα δύσκολο περιβάλλον που αλλοτρίωσε η ύπαρξη συνδικαλιστών που δεν γνωρίζουν τα βασικά , παρά μόνο -όπως έγραψε χτές στο στέκι και ένας άλλος μηχανοδηγός - να υπηρετούν την υποτέλεια και την διαπλοκή σε βάρος του πλέον δυναμικού κλάδου.

Για την Εξέλιξη > Γενιδούνιας Κώστας


1 σχόλιο:

  1. Καρκίνωμα ετών ή μάλλον από καταβολής σιδηρόδρομου αυτό το καθεστώς, του να μη γνωρίζεις πολλές φορές ακόμα και το απόγευμα της προηγούμενης τι θα κάνεις την επόμενη.Ποιοί εξυπηρετούνταν από τη κατάσταση αυτή?Κύρια η υπηρεσία οι συνδικαλιστές και τέλος ο τυχοδιωκτισμός αρκετών εργαζομένων.Η εταιρεία γιατί έκανε τη δουλειά της,κινούσε τα τραίνα ενώ σχεδόν πάντα υπήρχε φοβερή έλλειψη προσωπικού, είχε καθυποταγμένο τον εργαζόμενο στο άρμα του εκφοβισμού,αν απαιτούσες ή θα σε καλούσε σε απολογία ή θα σε έβαζε σε τραίνα <> ή θα σου τη φύλαγε σε κάποια ενδεχόμενη ζημιά που θα προκαλούσες,οι συνδικαλιστές για να πιάνουν πελάτες τους εργαζόμενους και να πουλάνε εκδούλευση στους διοικούντες και οι συνάδελφοι που ασπάζονταν ή επεδίωκαν να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση έκαναν τη ζωή τους με χαρτοπαίγνια διασκέδαση γυναίκες και αυτό το βάφτιζαν αύξηση της περιουσίας τους.Και δέστε που φτάσαμε σήμερα!!Πόσοι από εμάς, που πιστεύαμε ότι πράτταμε σωστά, μεγαλώσαμε με την έννοια ότι σταθήκαμε στο μεγάλωμα και στην ανατροφή των παιδιών μας,πόσοι από εμάς φτιάξαμε περιουσία,που είμαστε σήμερα ή πιο σωστά που μας κατάντησαν να είμαστε οι διοικούντες τη χώρα και την εταιρεία και οι συνδικαλιστές.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή