Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

1 δισ. για το τρένο Πάτρα - Καλαμάτα

Περίπου 1 δισ. ευρώ θα κοστίσει η κανονικοποίηση των 240 χιλιομέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα.
Οι αρχικές μελέτες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2015, με στόχο να εκπονηθούν στη συνέχεια οι οριστικές μελέτες ώστε το έργο να διεκδικήσει χρηματοδότηση. 


Σήμερα η γραμμή είναι μετρική, όπως και σε όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου. Η κανονικοποίησή της θα επιτρέψει στα τρένα να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες - και παράλληλα θα συνδέσει το δίκτυο του Μοριά με το δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας και το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. (Υπενθυμίζουμε ότι τα τρένα που κινούνται στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου δεν μπορούν να κινηθούν στο υπόλοιπο δίκτυο της Ελλάδας).

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τον ΕΡΓΟΣΕ αυτή την περίοδο οι μελέτες για την κανονικοποίηση της μετρικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα.

Οι μελέτες που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών αφορούν την συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων γραμμή Πάτρα - Πύργος, που έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, ως εξής:

* Πάτρα - Σιδηροδρομικός Σταθμός Καβάσιλων με προϋπολογισμό 2.915.875 ευρώ και μήκος δικτύου 52 χιλιομέτρων.

* Σιδηροδρομικός Σταθμός Καβάσιλων - Πύργος με προϋπολογισμό μελέτης στα 2.214.977 ευρώ για τα συνολικά 68 χιλιόμετρα της συγκεκριμένης γραμμής.

Οι μελέτες αυτές προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών όρων, προκειμένου το έργο να είναι ώριμο ώστε να διεκδικήσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του από την 5η προγραμματική περίοδο.

Από τα στοιχεία των μελετών που έχουν ήδη γίνει προκύπτει ότι το κόστος ολοκλήρωσης του έργου θα είναι της τάξης των 250-300 εκατ. ευρώ.

Μικρότερη μελετητική ωριμότητα εμφανίζει το τμήμα του δικτύου από την περιοχή Αλφειός προς Κυπαρισσία μέχρι και την Καλαμάτα, μήκους 120 περίπου χιλιομέτρων, για το οποίο εξετάζεται επίσης η κανονικοποίηση του εύρους της γραμμής.



Στο μεγαλύτερο ποσοστό η γραμμή προτείνεται να ακολουθεί την υπάρχουσα χάραξη. Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση μελετών, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ περίπου. Η συγκεκριμένη μελέτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015. Στη συνέχεια θα πρέπει να εκπονηθούν οι οριστικές μελέτες, ώστε το έργο να διεκδικήσει χρηματοδότηση.



Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου