Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

2 μήνες μετά την ΣΣΕ και ψάχνουμε ακόμα ....το ευθύνης

2 μήνες μετά την υπογραφή της ΣΣΕ απο ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΣ ( αλλά και την θετική ψήφο στο ΔΣ της ΠΕΠΕ απο τις ίδιες παρατάξεις) και ακόμα οι μηχανοδηγοί ( και όχι μόνο ) περιμένουν την υλοποίηση της υπόσχεσης των αρμόδιων φορέων.
Οι μηχανοδηγοί ήδη μιλούν για το νέο ¨κλειδωμένο¨ επίδομα που θα περάσει  στην Ιστορία της ΠΕΠΕ (μετά το τεχνικό που παρέμεινε κλειδωμένο χρόνια ) και ήδη 9 συνάδελφοι μας , έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς αυτό στον υπολογισμό της ήδη πετσοκομμένης σύνταξης( Ενιαίο μισθολόγιο κτλπ),
Εμείς θα συνεχίσουμε
να θυμίζουμε σε όλους τις υποσχέσεις τους.
Και ας βρίσκουν δεκάδες δικαιολογίες. Άλλωστε όλη η φασαρία για την ΣΣΕ για αυτό το επίδομα ξεκίνησε.

Μέχρι να δικαιωθεί ο κλάδος μας και φυσικά όλοι όσοι το δικαιούνται.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ότι

Στις 16 Ιουλίου θα κρατηθεί η 13η απο τις 18 δόσεις των κρατήσεων για την ένταξη του κλάδου και όλων των σιδηροδρομικών στο ενιαίο μισθολόγιο. Θυμίζουμε ότι και τότε , η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ υποσχόταν ...λαγούς και πετραχήλια. Αποτέλεσμα οι παλαιότεροι χάσανε μέχρι και 50% , ενώ οι νεότεροι απο την 1η Γενάρη του 2013 χάσανε 25% και κινδυνεύουν να χάσουν όλη την προσωπική διαφορά σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Νόμος.

ΑΝ όμως στην ΣΣΕ υπογραφόταν το επικίνδυνο και ανθυγιεινό , ( όπως έγινε και στην ΟΣΥ ) αναδρομικά απο 01 Γενάρη του 2013 , ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ μέχρι το τέλος του 2014.

Για αυτό λοιπόν και επιλέξαμε σήμερα την εικόνα με το χειροκρότημα.

Χειροκροτάμε την πλειοψηφία της ΠΟΣ και του Σωματείου μας , που υπέγραψε αυτήν την ΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου