Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αφού δεν φέρατε λεφτά στο δημόσιο, είναι καιρός να αποχωρήσετε

Η αλλαγή της Διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ, ξάφνιασε πολλούς αλλά δίνει παράταση και στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων...
Ξάφνιασε τους περισσότερους η απομάκρυνση του προέδρου Κ. Μανιατόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Εμίρη από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Η αλλαγή φρουράς έγινε για εκπλήρωση των νέων εισπρακτικών στόχων, καθώς
τους πιστώθηκαν «διαδοχικές αστοχίες».

Από το φιλόδοξο στόχο, που τέθηκε το 2011, για την είσπραξη 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, σήμερα
ο πήχης έχει κατέβει πολύ χαμηλά, αλλά και παρ' όλα αυτά οι αστοχίες οδηγούν σε διαρκείς αναθεωρήσεις.


Από το Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και σήμερα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οι εισπρακτικοί στόχοι έχουν αναθεωρηθεί 9 φορές. Στην τελευταία διετία, το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε διαγωνισμούς για την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 4,9 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν εισπραχθεί 2,6 δις. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο 2014, ο στόχος ήταν η είσπραξη περί τα 3,6 δις.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι εκδηλώθηκαν διαφωνίες μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ – δημοσίου σε κάποιες αποκρατικοποιήσεις, όπως του ΟΛΠ και σε κάποια ακίνητα.

Όπως και να έχει, μέχρι να ενημερωθούν οι νέοι επικεφαλής, θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση στους διαγωνισμούς. 

Αναλυτικά για την αλλαγή της Διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ

Νέο πρόεδρο και νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο ΤΑΙΠΕΔ προτείνει το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, μετά τη λήξη της θητείας του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου, για τη θέση του προέδρου Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου προτείνεται o Εμμανουήλ Κονδύλης και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Εμίρη προτείνεται ο Πασχάλης Μπουχώρης.

Πριν τον διορισμό τους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ευχαριστεί τον κ. Μανιατόπουλο και τον κ. Εμίρη για την πολύτιμη συμβολή τους στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Εμμ. Κ. Κονδύλης είναι Oμότιμος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τ. Διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α. – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management – Η.Π.Α., M.Sc. από το Case Institute of Technology – Η.Π.Α. και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου: Montgomery Ward , Eaton Corporation , Ciba Geigy, ΕΤΑ-Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη/ Dubai & Khartoum, ΑΓΕΤ Ηρακλής (Εντεταλμένος / Διευθύνων Σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, κ.α.

Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα, όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος, έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity.

Από το 1996 εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά.


Απο το metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου