Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου Σωματείων ΣΤΑ.ΣΥ για τις απολύσεις στα ΜΜΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου των συναδέλφων στην ΣΤΑ.ΣΥ για το θέμα  που άνοιξε με τις απολύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Οι συνάδελφοι τονίζουν ότι >Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, πρόκειται να γίνουν – σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους «δανειστές» - άλλες 6500 απολύσεις μέσα στο 2014. Από αυτές, αφορούν και στο Υπουργείο Μεταφορών. Μέχρι στιγμής,
οι κ.κ. Υπουργός, Υφυπουργός, Γ. Γραμματέας Μεταφορών, καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., υποστηρίζουν την άποψη ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν αγγίζουν τις Αστικές Συγκοινωνίες. Επιμένουν δε ότι, σε επιχειρήσεις που έχουν εξυγιανθεί, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, που χρειάζονται άμεσα προσλήψεις και όχι απολύσεις προσωπικού, όπως δηλαδή συμβαίνει στις Σταθερές Συγκοινωνίες, θα ήταν παρανοϊκό να συζητείται το ενδεχόμενο απομάκρυνσης εργαζομένων. 


 Επειδή όμως οι δηλώσεις των αρμόδιων που εποπτεύουν την Εταιρεία αυτή δεν είναι δεσμευτικές, μια και ο σχεδιασμός γίνεται από την τρόικα, το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπ. Απασχόλησης, δε μπορούμε να εφησυχάσουμε. 

 Γι’ αυτό λοιπόν δηλώνουμε πως στην περίπτωση που απολυθούν και άλλοι εργαζόμενοι, το logout θα εφαρμοστεί από τους θιγόμενους οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους υπαλλήλους στη ΣΤΑΣΥ…

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου