Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού : Πόσα είναι τα χρωστούμενα ,ποιος ευθύνεται ;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού με θέμα την ιδιωτικοποίηση των σημείων πώλησης.
Αντί να ομολογήσουν οι ιθύνοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των εκδοτηρίων εισιτηρίων και να δώσουν επιτέλους εξηγήσεις ΠΟΣΑ είναι τα χρωστούμενα και  ΠΟΙΟΣ έχει την ευθύνη της αποτυχίας, πειραματίζονται με το σύστημα έκδοσης ελπίζοντας πως θα “συνετίσουν” τους ασύδοτους μέχρι τώρα ιδιώτες. 

Μετά την φαεινή ιδέα του “σπασίματος” της τιμής του εισιτηρίου σε 3 μέρη στα απλά τρένα, ιδέα που έφερε το εκπληκτικό αποτέλεσμα για ένα εισιτήριο της ίδιας διαδρομής να υπάρχουν μέχρι και 5 (ολογράφως ΠΕΝΤΕ) διαφορετικές τιμές αλλά και όσοι θα ταξιδέψουν ΟΡΘΙΟΙ στην επιστροφή τους να πρέπει να περάσουν από τον γκισέ να πληρώσουν κιόλας, τώρα ,προφανώς ο ίδιος λαμπρός εγκέφαλος, συνέλαβε την φανταστική ιδέα να μην μπορεί ο ταμίας να ακυρώσει ένα εισιτήριο 5 λεπτά μετά από την έκδοσή του. 

Από την θαλπωρή του γραφείου του και με μόνη επαφή με κόσμο την θέα των περαστικών από το παράθυρο, έστειλε την εγκύκλιο της ντροπής που φυσικά αυτοί που θα κληθούν να την τηρήσουν κατά γράμμα θα είναι οι “τελευταίοι των Μοϊκανών” εκδότες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μην έχοντας την παραμικρή ιδέα του τι συμβαίνει στα πλέον κεντρικά σημεία πώλησης της εταιρίας και πόσα άτομα εξυπηρετούν καθημερινά οι λιγοστοί εναπομείναντες εκδότες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  “τιμωρεί” ουσιαστικά αυτούς που αποφέρουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα περισσότερα (ίσως και τα μοναδικά, αν αναλογιστούμε τα “φέσια” από τους ιδιώτες) χρήματα από εισιτήρια στην εταιρία και αυτό επειδή του τα έχουν κάνει ΜΠΑΧΑΛΟ όσοι ανέλαβαν τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω των ιδιωτικοποιήσεων τους.

Αν είχατε ρωτήσει τους εκδότες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σας είχαν πει πως να λύσετε πολλά από τα προβλήματα του συστήματος έκδοσης και πως να σταματήσετε την ασυδοσία των ιδιωτών. Αλλά αυτό θα σας έφερνε αντιμέτωπο με τις ευθύνες τόσο εσάς των ιδίων όσο και του “εκλεκτού” της διοίκησης “διαχειριστή” του συστήματος έκδοσης.

Σταματήστε επιτέλους να χρησιμοποιείτε σαν πειραματόζωα τους εργαζόμενους της εταιρίας και αναλάβετε την ευθύνη για τις αποτυχίες σας!

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       Β. Ζαβογιάννης                                                Τ.  Κολοκοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου