Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Επιστροφή μεταταχθέντων μηχανοδηγών. Αν όχι τώρα , πότε ;

Μετά την δημοσίευση που κάναμε για την σχεδόν βέβαιη ανάληψη του  έργου της μεταφοράς τεύτλων απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και απο την Ορεστιάδα στο Πλατύ ήρθε κ η ώρα να μιλήσουμε για τα δικά μας,καθώς ΑΛΛΗ μια ευκαιρία δίνεται για το Σωματείο μας  για να προβάλει τα αιτήματα της έλξης και φυσικά να κερδίσει την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων μας.
Συνολικά και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος στην τελευταία συνάντηση με το Σωματείο μας , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αποκομήσει απο την μεταφορά το πολύ μεγάλο ποσό των
3 εκατομμυρίων Ευρώ , λέγοντας παράλληλα ότι με τον τρόπο αυτό θα κλείσει και  την τρύπα στις ζημιές που δημιούργησε όπως είπε , η μείωση των εισιτηρίων στο Λεκανοπέδιο και ποιο συγκεκριμένα στον Προαστιακό.


Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι και με αυτήν την εμπορική συμφωνία , φαίνονται οι τεράστιες δυνατότητες του σιδηροδρόμου και της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Αυτό που επίσης είναι αυτονόητο , είναι ότι χωρίς να υπερβάλει εαυτόν για άλλη μια φορά το προσωπικό δεν βγαίνει η δουλειά λόγω της πολύ μεγάλης έλλειψης προσωπικού.

Επιτέλους , ας κυνηγήσει το Σωματείο μας  πραγματικά και  με αυτήν την ευκαιρία την ΑΜΕΣΗ επιστροφή των μεταταχθέντων μηχανοδηγών.

Ας υπάρξει ΑΜΕΣΑ συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη στην οποία θα του εξηγηθεί ότι είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση η επιστροφή των μηχανοδηγών που μετατάχθηκαν και έχουν υπογράψει αιτήσεις επιστροφής.
Να ξεκαθαριστεί ΑΜΕΣΑ το θέμα των 150 προσλήψεων στον κλάδο και ιδιαίτερα στα περιφερειακά μηχανοστάσια , να προκηρυχτούν ΑΜΕΣΑ οι θέσεις των μηχανοδηγών. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουν απομείνει μόνο 255 μηχανοδηγοί και όχι εμπορική συμφωνία , αλλά ούτε καν επιβατικό τρένο δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ! ΑΜΕΣΑ Προσλήψεις .

Και φυσικά να ικανοποιηθεί ΑΜΕΣΑ το θέμα με το επίδομα ευθύνης στον μηχανοδηγό , εδώ πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα , όπως άλλωστε και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει να δώσει λύσεις στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το προσωπικό έλξης  στην Πάτρα , στην Δράμα και στην Τρίπολη.

Ωστόσο ,αν διαπιστώσουν οι μηχανοδηγοί ότι τους κοροϊδεύουν ή ότι στήθηκε και πάλι κάποιο παιχνίδι για εξυπηρετήσεις ημετέρων στην πλάτη τους , θα έχουμε πολλές αντιδράσεις. 

Το στέκι της Έλξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου