Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Χωρίς κάτι καινούργιο η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικήσεων χτες στην ΠΟΣ

Μετά τα τελευταία απανωτά περιστατικά , με αποκορύφωμα την σύλληψη 2 συναδέλφων στο σταθμό Λαρίσης κατά την διάρκεια σοβαρών επεισοδίων με διαμαρτυρόμενους , περιμέναμε μια ζωηρή τουλάχιστο συνεδρίαση.
Αντί για αυτό , υπήρξε μια υποτονική συνάντηση , με λίγους συνδικαλιστές να μένουν μέχρι το τέλος χωρίς καν να ακούσουν όλες τις απόψεις , ενώ η συνεδρίαση ποιο πολύ θύμισε συνάντηση για την
επιβεβαίωση των αποφάσεων και της τακτικής που ακολουθεί η ΠΟΣ , αφού η πλειοψηφία των Προεδρείων αναφέρθηκε στην έλλειψη διαφορετικού δρόμου και στρατηγικής. Χάσαμε το μέτρημα για το πόσες φορές ακούσαμε ότι είναι μονόδρομος η τακτική της Ομοσπονδίας , ενώ ορισμένες ομιλίες θύμησαν και κάτι απο Ελληνικό Κοινοβούλιο και απο Άδωνη Γεωργιάδη μέχρι και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ συναδέλφου Αντωνίου Γιώργου , αλλά και συνδικαλιστών απο αυτό το Σωματείο , οι οποίοι ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι υπάρχει τρομερή πίεση στο προσωπικό κίνησης και ότι κυριολεκτικά λόγω της έλλειψης προσωπικού , ο κλάδος της κίνησης διαλύεται. Οι συνάδελφοι κατέθεσαν και υπόμνημα με τις θέσεις της ΠΕΠ , το οποίο έχουν στείλει και στον Υπουργό Υποδομών.  Διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του κ. Ζηλιασκόπουλου να ανοίξει τις μετατάξεις προς την έλξη , απο όλους τους κλάδους , ο Πρόεδρος της ΠΕΠ , είπε ότι θα ζητήσει απο όλους τους συναδέλφους της κίνησης να καταθέσουν αιτήσεις μετάταξης σε ένδειξη προφανώς διαμαρτυρίας για την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο.Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά  στο ότι εκτός απο την ιδιωτικοποίηση των εκδοτηρίων στο Σταθμό Λαρίσης , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά πλέον και την είσοδο ιδιωτών στον έλεγχο των εισητηρίων στον Προαστιακό Αθηνών !


Επίσης εντύπωση και παράλληλα θυμηδία σε όλους , προκάλεσε και η αναφορά του Προέδρου του Σωματείου των μηχανοδηγών συναδέλφου Τουρλή , ο οποίος κατηγόρησε όσους καταγράφουν ( ηχογραφούν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων ή του χτεσινού Συμβουλίου Διοικήσεων ) για ....υποκλοπές και πως ο ίδιος θα ασκήσει αγωγές αν αυτά τα πρακτικά χρησιμοποιηθούν και βγούν στον αέρα. Εμείς πάντως την ομιλία του Προέδρου του Σωματείου μας την καταγράψαμε και έχουμε να πούμε ότι θυμίζει σε πολλά πλέον αυτές του Άδωνη Γεωργιάδη και του Βαγγέλη Βενιζέλου , ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που ο συνάδελφος καλούσε τους συνδικαλιστές να ξανασυστηθούν (μετά απο 30 χρόνια γνωριμίας) αλλά και εκείνο που ζητούσε να γίνει αξιολόγηση στο προσωπικό εκ νέου για να δούμε όπως χαρακτηριστικά είπε τι δουλειά κάνει ο καθένας. 
Μάλλον ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα απο όσα συμβαίνουν στην χώρα.

Στο τέλος της συνεδρίασης αποφασίστηκε να γίνει ξανά μια προσπάθεια συντονισμού με τους συναδέλφους στα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς τις επόμενες μέρες. Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών και την ΔΕΣΚ.

Κλείνοντας θα πούμε το εξής.

Θεωρούμε απαράδεκτο , το γεγονός του ότι η ΠΟΣ δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για το θέμα της αργίας των 2 μηχανοδηγών , ο ένας εκ των οποίων ήταν και μέλος της Διοίκησης της.
Όταν ο συνάδελφος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ρωτήθηκε γιατί , είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο και πως η απόφαση αφορούσε παρέμβαση της ΠΟΣ απλά.
Εμείς να θυμίσουμε στον συνάδελφο Παρασκευόπουλο , ότι η παρέμβαση πήγε στο κενό , αν έγινε ποτέ σοβαρά , και πως οι συνάδελφοι χτες πλήρωσαν με 5 μεροκάμματα ο καθένας , την ανυπαρξία συνδικαλιστικού οργάνου που θα προστατεύει απο την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Ξέραμε ότι η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ , δεν θα κάνει τίποτα , περιμέναμε το κάτι παραπάνω απο την Ομοσπονδία.
Ύστερα ας μην απορούν οι κορυφαίοι συνδικαλιστές γιατί ο κόσμος τα έχει μαζί τους και μάλιστα πολύ χοντρά μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου