Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα. Αναλυτικότερα


Για το θέμα των 2 μηχανοδηγών ( Καραδήμας - Τσιαντάς ) που τέθηκαν σε αργία επειδή προχώρησαν σε δοκιμή πέδης στο εμπορικό ( διάσπαση ) ο κ. Ζηλιασκόπουλος είπε ότι το θεμα θα συζητηθεί στο πειθαρχικό , ενώ όταν ρωτήθηκε ο κ. Ρετσινας για το θέμα είπε ότι έθεσε σε αργία τους συναδέλφους γιατί η δοκιμή της διάσπασης δεν προβλέπεται για τους Μηχανοδηγους.

Για το θέμα των χιλιομέτρων είπε   ότι η πληροφορική έχει προχωρήσει στο 95% το πρόγραμμα για τον υπολογισμό κ πληρωμή τους ,ενώ για το επίδομα ευθύνης στον μηχανοδηγό το θέμα βρίσκεται στην πολιτική ηγεσία.

Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού είπε θα προκηρυχθούν τον Σεπτέμβριο εσωτερικές μετατάξεις στον κλάδο έλξης , από όλες τις υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , προσπαθεί για την επαναφορά των μεταταχθέντων που έχουν εκδηλώσει επιθυμία να επιστρέψουν , ενώ έχει τεθεί στην πολιτική ηγεσία το θέμα πρόσληψης 150 μηχανοδηγών.

Για το θέμα της κατάστασης του τροχαίου υλικού είπε ότι γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των εταιρειών , ότι καθυστερεί η παραλαβή τροχών και ότι απο την πλευρά της εταιρείας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες .

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι η διαδικασία προχωρά κ αναμένουμε αυτούς που καταθέσουν  δεσμεύτηκες προσφορές.

Για το θέμα των πρόσφατων προαγωγών χωρίς την προκήρυξη της θέσης είπε ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που δημιουργείται , ενώ θα εξεταστεί το θεμα με τις μισθολογικές προαγωγές που καθυστερούν.

Για το θέμα με τις επικουρίες ο κ. Ρετσινας ζήτησε  να υπάρξουν εθελοντικά.

Για το θέμα των διανυκτερευσεων σε Πάτρα και Δράμα καθώς και το εξοδολόγιο στην Τρίπολη το συνδύασε με το αυξανόμενο εμπορικό έργο , ζητώντας απο το ΔΣ να συμφωνήσει για την στήριξη του. Όπως τόνισε ο κ. ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας για την μεταφορά χιλιάδων τόνων τεύτλων από Ορεστιάδα, συμφωνία που θα είχε ήδη κλείσει αλλά προβληματίζει η έλλειψη μηχανοδηγών .

Το θέμα της εξίσωσης πτυχιούχων ΤΕ - ΠΕ θα προχωρήσει , όπως θα εξεταστεί και το θέμα με τις υπηρεσιακές ταυτότητες των υποχρεωτικά μεταταχθέντων μηχανοδηγών .

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος ανέφερε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αναθέσει σε πανεπιστημιακούς την εκπόνηση προγράμματος για την διαχείριση προσωπικού , αφού οι ...Ολλανδοί (ακόμα έρχονται) ήταν πολύ ακριβοί , παραδεχόμενος πως η εταιρεία πλήρωσε μόνο τα εισιτήρια τους για να δει ουσιαστικά πως εργάζονται.

Θα προχωρήσει το θέμα με τις αίθουσες παραμονής σε Λειανοκλαδι , Λάρισα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου