Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Άρση της επιστράτευσης των συναδέλφων στην ΣΤΑ.ΣΥ! Ανακοίνωση Σωματείων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση των Συναδέλφων!
Μετά από 19 μήνες ομηρίας, αποφασίστηκε η άρση του αντισυνταγματικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ.
Η Κυβέρνηση ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού, μας επέβαλε το ακραίο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, μόνο και μόνο γιατί θελήσαμε με τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).
Όμως δεν υποταχτήκαμε. Αντιδράσαμε και διεκδικήσαμε με κάθε μέσο - νομικό και
συνδικαλιστικό - την άρση αυτού του επαίσχυντου μέτρου και τώρα βλέπουμε τον αγώνα μας να δικαιώνεται.


Τώρα οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, ενωτικά θα θέσουμε νέους στόχους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά, δουλειά με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, χωρίς διαθεσιμότητες ή απολύσεις, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου