Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΑ: Η απεργία των εργαζομένων γκρέμισε το μύθο της COSCO

Στο κάτεργο των εγκαταστάσεων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν και απέχουν από τις εργασίες τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και στη καταπάτηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι, σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία, διεκδικούν:


-Να σταματήσει η καταστρατήγηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πείνας και

-Μέτρα ατομικής προστασίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ταυτόχρονα, με την κινητοποίηση αυτή κατέρρευσε και ο μύθος που καλλιεργούσε η κυβέρνηση για την COSCO.

Η κινητοποίηση αυτή των εργαζομένων έχει τη στήριξη όλης της εργατικής τάξης, που αντιμετωπίζει σήμερα την εργοδοτική επίθεση και υφίσταται τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι εργαζόμενοι στην COSCO δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει όλη η εργατική τάξη απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, που έχει επιβάλλει στους χώρους δουλειάς η εργοδοσία με την κάλυψη της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους Εργαζόμενους της COSCO.

Να αγωνιστούν για την αποκατάσταση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων που επλήγησαν την περίοδο των μνημονίων.

Νίκη στους Εργαζόμενους της COSCO


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου